CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt fra Cykelportalen Nyt fra Cykelportalen
Læs og se hvad du kan se frem til i nær fremtid fra Danmarks Cykelportal der favner bredt Nyt fra Cykelportalen

Sædvenen tro løfter vi lidt af sløret for hvad du kan se og læse dig frem til i den kommende tid her på Cykelportalen.

Vi tester:

  • Med et boomende elcykel marked hvor der på Europæisk plan snart sælges flere elcykler end almindelige cykler, er der basis for masser af nye producenter ofte med en forfriskende ny  tilgang til hvordan en elcykel skal sammensættes end elcykler flest. En af dem er franske IWEECH som med et simplificeret design og en intelligent motorstyring tager alle de mange valg fra den elektrificerede cyklist. En vidunderlig ukompliceret elcykel.

 

  • Gravel er King siger en kendt dækproducent. Og ingen tvivl, det er en af de mest hypede cykelfænomener i disse år. Vi har længe gerne ville have fingre i efterfølgeren til den ikoniske Slate fra Cannondale som var en af få, der markant viste tænder med en anden tilgang til begrebet gravelbike. Med Topstone Carbon Lefty har Cannondale endnu engang vist at de cykler med helt fremme i feltet af Gravelbikes med en fuldt affjedret gravelbike der er i sin helt egen liga. En af få testcykler vi her på redaktionen er meget kede af at skulle  aflevere tilbage.

  • Birzman har efter nogle år med en ret omtumlet tilværelse på det nordiske marked nu fået ny distributør/forhandler. Vi tester en række af deres produkter. Vi lægger ud med en fodpumpe,  som du finder testen af her. Flere produkter følger…

  • Med udgangspunkt i et Bombtrack Audax rammekit har vi plukket på hylderne og giver vores bud på en  individuel sammensat gravelbike. Det betyder også at vi nu har en arbejdsplatform for test af en række  fremtidige  nicheprodukter. Læs mere her.

  • Med rettidig omhu og masser af tid, er den vand/voks basserede kædeolie fra Smoove lidt af en vinder.

  • Assos of Switzerland er kendt for deres cykeltøj, men de  har også. en fin lille tilbehørsserie til pleje af dit tøj skind, og din  ømme popo.

Vi har besøgt:

  • Benben Cykler har skiftet gear og etableret sig på ny, nu udelukkende med Custom Byggede cykler. Vi har besøgt dem og fået en snak med de to cykelbrødre.

  • Vogelbikes udspringer af Coh&Co der oprindelig startede med håndværksmæssigt flotte cykler i træ. Siden kom  en ladcykel i kulfiber til. Nyeste skud hedder Vogel hvor du specificerer din cykel på nettet og den efterfølgende sendes til dig. Alle modeller er i kulfiber, bl.a. en superlet  foldecykel i kulfiber.

Vi kikker på ny teknologi:

  • Både puls og watt måling er idag en fast bestanddel af både den professionelle cykelsport, og ambitiøse motionscyklister i kampen for at effektificere sit trænningsudbytte. Nu kan der føjes en nye analyse metode til disse. Brake Ace med rødder i det danske, er en ny systematisk metode til opsamling af cyklistens bremsemønster og  det nye hotte, allerede nu, hos  de første store cykelteams der har taget teknologien til sig.  Vi har besøgt folkene bag det nye BrakeAce system som er international sammensat team fra Danmark, Australien og Østrig

Vi cykel rejser:

  • Endelig  har vi igen lidt inspiration til planlægning af et par  individuelle cykelrejser, og nej det er IKKE Danmark, men derimod hos vores to nærmeste naboer, med  masser af plads og en undskyld mig kære danske bilist, en mere hensynsfuld tilgang overfor os såkaldte “svage trafikanter” som vi kunne lære en del af i vores forjagede  “her kommer jeg”  lilleput land.

På gensyn

 

 

CYKELPORTALEN