CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nye produkter fra cykelverdenen Nye produkter fra cykelverdenen
Nyt fra Campagnolo, SRAM, Tailfin, Vvolt & Urbanium Nye produkter fra cykelverdenen

Vi har samlet lidt af den forgangne ugens mest omtalte nye cykelnyheder:

Nyt fra Campagnolo, SRAM, Tailfin, Vvolt & Urbanium

Campagnolo Ekar GT og Zonda GT
Campagnolo holder fast i deres mekaniske 13 gear gravelgruppe Ekar. Den nye Campy Ekar GT tilføjer bredere gearingsmuligheder og et mere prismæssigt overkommeligt kranksæt til deres gravel-drivlinjer. Ekar GT har 9/36, 9/42, 10/44 og en ny bredere 10/48-kassette, der bruger deres N3W-frihubhus.

En mindre 36T klinge slutter sig til de originale 38/40/42/44, som alle kan udskiftes uden at fjerne kranksættet (men disse er ikke kompatible med carbon kranksættet). Alu-kranksættet har også en bredere 151 mm (+5,5 mm) Q-faktor og vejer 215 g mere.

GT Ergopower-grebene bevarer de dejlige buede bremsegreb, men tilføjer mere reach-justering. De har også en bredere profil og tekstur for mere komfortabel støtte og greb. GT-bagskifteren bruger legerede remskivebure med større huller på remskiverne for bedre mudderrensning. Samlet vægt 2.700 g. Pris 1.490 €.

Som supplement fås nu et nyt Zonda GT alu-grushjuls sæt der vejer 1.690 g med Campys tre-eger-konstruktion, fælgprofil til slange eller slangeløs, 23 mm indvendig bredde. Pris  690 €.

Læs mere på Campagnolo’s officielle hjemmeside

Smart elektrisk compact cykel fra Vvolt
Den nye Vvolt Slice Lite er ikke helt en ladcykel, men mere en pendlercykel. En kompakt elcykel med en stor kurv foran, der kan bære op til 40 kg. Et glidende stabilisatorstativ indeni holder tingene sikre. Selve cyklen vejer kun godt 24 kg kg takket være et kompakt batteri og en 350 W navmotor, der kan klare op til godt 90 km. Adaptiv power assist sørger for, at det føles naturligt, og du kan give den gas, når du ikke har lyst til at træde i pedalerne.

Den ruller på et Gates Belt Drive, brede 3″-dæk og et mindre 20″-hjul foran for at holde lastens vægt lavere på cyklen. 360º belysning holder dig synlig, og stellet i én størrelse passer til ryttere fra 4’9″ til 6’4″.

Læs mere på Vvolt’s officielle hjemmeside

Nye Maven bremser fra SRAM
De nye SRAM Maven MTB-bremser er de stærkeste til dato med 50% mere kraft end Code-bremserne takket være massive 19,5/18 mm stempler og fire bolte, der holder bremsekaliberen sammen for at forhindre flex. De er optimeret med de nye greb, så de kræver 32% mindre kraft på grebet for at matche Code’s kraft.

Det betyder en lettere fornemmelse for mindre træthed, med meget forudsigelig, lineær kraftoverførsel med SRAM’s velkendte ergonomi. Den ekstra kraft betyder at du sandsynligvis kan køre med rammens mindste anbefalede rotorstørrelse (hver 20 mm stigning i rotordiameter = 14 % mere mekanisk fordel), hvilket undgår problemet med, at for store rotorer ikke bliver varme nok til at maksimere biddet.

Maven skifter også til mineralolie. De siger, at det fungerer bedre med Maven’s nye, patenterede tætninger og øgede calipermasse, som regulerer varme- og trykændringer bedre. I bund og grund, heste til kurser.

Fås i udstyrsniveauerne Ultimate Expert, Ultimate, Silver og Bronze, vejer 362-371 g/hjul, og priserne ligger mellem godt 200 og 600 Euro.  Organiske (mere støjsvage, mere bid, mindre støj) og sintrede (høj varmebestandighed, bedre i vådt føre) klodser fås.

Læs mere på SRAM’s officielle hjemmeside

Nye minitasker fra Tailfin
Tailfins nye 16L Mini Panniers er perfekte til en tur på kontoret (den kan rumme en 14″ laptop) eller til hurtig, let bikepacking. De bruger deres X-Clamp-montering, som holder den sikker i ethvert terræn på deres bagagebærere (medfølgende adaptere gør, at den også passer til alle standardbagagebærere). Flere rullelukningsmetoder holder den forseglet, og aftagelige kompressionsstropper til siderne, der også fungerer som rammestropper, giver ekstra stabilitet. Ortlieb har et lignende produkt vi tidligere har testet læs Test Ortlieb Forkpack Plus

De er 100% vandtætte med svejsede sømme, Hypalon-forstærkninger og ripstop-nylon. Et valgfrit hylster til din bærbare computer forhindrer, at den hopper rundt indeni. De findes også i størrelserne 5L og 10L.

Læs mere på tailfin cyclings officielle hjemmeside

Prisrimelige sportsbriller med læsefelt
Urbaniumeyewear er et prisrimeligt alternativ til de mega dyre mærkevare brands. Mange cyklister døjer med dårligt nær/læsesyn når de kommer op i alderen.  Men fremfor at købe dyre specialglas med glidende årgange, der alligevel skal udskiftes efter kort tid, fordi dit syn uundgåeligt bliver dårligere over tid, og som  ofte også volder problemer når de skal implementeres i sportsbriller med buet front, kan et par små læsefelter i brillerne være løsningen for mange.

Læs mere på UrbaniumEyewear’s officiele hjemmeside

 

 

CYKELPORTALEN