CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny SRAM Rival 22 og redesignede hydrauliske bremser… Ny SRAM Rival 22 og redesignede hydrauliske bremser…
De redesignede hydrauliske bremser fra SRAM kommer nu i hele fire udgaver bl.a på den helt nye mellemklasse gruppe Rival 22. Ny SRAM Rival 22 og redesignede hydrauliske bremser…

 

SRAM har arbejdet på højtryk på redesignet af deres hydrauliske landevejsbremser, efter at de sidste efterår måtte trække produkterne tilbage fra markedet pga. alvorlige sikkerheds- og kvalitetsproblemer.  Det har betyder af den forventede nye elektroniske gruppe er udskudt lidt endnu, men SRAM oplyser at den er lige på trapperne :o)

SRAM-Hydro-01

Til gengæld har SRAM lanceret hele 4 forskellige udgaver af de nydesignnede hydrauliske bremser,  naturligvis til de to topgrupper RED22 og Force22/CX1 og til den helt nye mellemklasse gruppe Rival22.  For de  eksisterende ejere af 10 speed grupperne er der også godt nyt da SRAM har lavet en S-udgave som gør det muligt at opgareder dem til hydrauliske bremser. Godt set og tænkt i en cykeltid hvor tingene ofte ikke er bagud kompatible.

SRAM-Hydro-03

Stort set alt er redesignet og testet grundigt på de nye bremsegreb ikke mindst under forskellige ekstreme temperaturer som var et af problemer med de oprindelige bremser.   Bremserne har fået et helt nyt hus opbygget omkring den hydrauliske cylinder og reservoir, en mere simpel udluftningsventil, nye fjedre og lettere skiftepaler.  Bremserne er blevet testet i et temperaturområde langt ud over det sædvanlige fra hele -20 og op til + 46 grader.

SRAM-Hydro-02

De fire nye Hydro Bremsekit sælges om upgrade til de eksistrende grupper eller som en komplet gruppe i henholdvis RED 22, Force 22, Rival 22 og CX1.

Rival 22
Da den første SRAM Rival gruppe kom på markedet i 2006 satte den hurtigt normen for hvad men på daværende tidspunkt kunne forvente af kvalitet og funktionalitet for landevejsgrupper i mellemklassen.

SRAM-Hydro-05

Den nye Rival 22 er meget svær at komme uden om hvis man vil have stort set alle valgmuligheder til en fornuftig pris.  Ud over muligheden for at vælge den med hydrauliske bremser både til skiver og som fælgbremse kan man naturligvis også stadig få den i den gængse mekaniske udgave. Som vi så ofte før har set er features og funktionalitet arvet fra topgrupperne Force 22 og RED 22.  Det vil først og fremmest sige sige 11 speed kassette. 11 kransen kommer i tre udgaver, 11-26, 11-28 og 11-32. Bagskifteren kommer i to armlængder og  med WifLi. Aluminiums kranksættet fås med  hele 5 armlængder fra 165 mm op til 175mm. Det har X Glide R™ klinger i størrelseskombinationen 11 BCD 52/36, 50/34 og 46/36 Krankboks til alle typer fra GXP, PressFit, BB30, PressFit 30.

Dual Tap grebene har nu justerbar rækkevidde og Ergo Fit ergonomi fra RED 22.  En detajle er de nye bremsekløer som nu accepterer dæk i bredder helt op til 28 mm. En tendens som er ved at brede sig på alle fronter.

Vi håber at kunne vende tilbage med en test af den nye Rival 22 senere på året.

Link

CYKELPORTALEN