CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Åtradalsleden pedaldreven Åtradalsleden pedaldreven
Mere plads hinsidan - tag Øresundstoget til Falkenberg og hop på cyklen Åtradalsleden pedaldreven

Det kan godt være lille Danmark har flere nationale og regionale cykelruter, der til gengæld snubler over hinanden på kryds og tværs.  Lebensraum fornægter sig ikke, heller ikke på svenska, og mange rejselyste danskere har det lidt svært ved at være turist i eget land, hvad der er forståeligt. Men fortvivl ikke, Sverige er tæt på og alligevel langt nok væk…

Ätradalsleden er Sveriges femte nationale cykelrute

Vi har tidligere både omtalt og prøvet nogle af de svenske cykelruter, #WeekendGetAwaySydkystleden . Ätradalsleden er den femte nationale cykelrute der bugter sig mellem Falkenberg og Falköping.  Den er godt 200 km lang, afmærket og af mindre trafikerede veje, der omkring halvdelen af vejen er afskåret fra biler.

Som udgangspunkt er den opdelt i fire etaper, men det står frit at improvisere og cykle sine egne etaper. Hjemmesiden Westswedentrails har omfattende tips og info både til Ätradalsleden og alle andre muligheder i området.

Til og fra
Ingen grund til at tage den firhjulede komfortkaret, hvis du/I ikke vil cykle hele vejen. Falkenberg er station på Øresundstogs linieføringen hvor der medtages  cykler.  Der er direkte forbindelser fra København eller med skift i Malmø eller Helsingør-Helsingborg. I Falköping kan du fange lokaltoget tilbage til Gøteborg og Øresundstoget .

Link

 

 

 

 

 

 

 

CYKELPORTALEN