CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Weekend GetAway på Sydkystleden Weekend GetAway på Sydkystleden
Den nye Sydkystleden i Skåne er turcykling for ALLE, lille som stor. Vi har prøvekørt dele af strækningen med en del afstikkere. Weekend GetAway på Sydkystleden

Svenkerne kalder sådan en stiføring for svängfest og det er da en herlig ting

Mange cyklister specielt dem med børn, er ikke videre trygge ved at bevæge sig ud blandt den hurtige biltrafik, hvad der er fuldt forståedeligt, da der bliver stadig flere af dem. Et smut hinsides til vores svenske broderfolk, er en nem og bekvem måde at komme til et land hvor der er lidt længere mellem bilerne og hvor bilister flest umiddelbart syntes at vise noget større omtanke og hensyn for den tohjulede trafikant.

Stationsbygningen i Trelleborg er absolut et besøg værd. Den er stort set original siden sin indvigelse i 1909.

Danmark er rig på både nationale og regionale cykelruter, mens vores svenske broderfolk hidtil har  koncentreret indsatsen på en række regionale cykelruter. Sidste år blev Sydkystleden indviet. Den er den tredie i rækken. Sydkystleden tager udgangspunkt i Helsingborg og følger stort set hele sydkysten  rundt og slutter i Simrishamn.

Mellem Trelleborg og Ystad ligger der et skønt vandrehjem i vandkanten.

Der mange små fiskelejer undervejs, her Käsaberga med Ales stensætning oppe i bakkerne

For dansken er ruten oplagt som et Weekend Getaway med start i Helsingborg eller Malmø.  Her er det let at komme til med gode tog og færgeforbindelser. Cykelportalens udsendte brugte en forlænget weekend til at cykle ruten fra Malmø til Simrishamn og sluttede af med en afstikker op til Kristianstad.

Cykelportalens rute med udgangspunkt i Sydkystleden

Vel ude af centralstationen i Malmø, løber  ruten lige forbi i lyskrydset på modsatte side. Lettere kan det næppe være. Skiltningen er ny og meget tydelig hele vejen ud af Malmø. Længere mod syd kniber det til gengæld da den nu blander sig med skiltningen af de regional cykelruter, bl.a Skåneleden. Det kan godt forvirre en smule, men stort set følger de begge det samme spor bortset fra afstikkeren ud på halvøen til Falsterbo og Skanør.

Bevæger man sig lidt væk fra ruten er der mange flotte views

Hvis man hører til livrem og sele typen, kan alt planlægges hjemme foran computeren via Sydkystleden som har righoldig info om seværdigheder, kort GPX track og overnatningsmuligheder.

Afstikker op forbi Brösarp station hvor veteranjernbanen afgår fra

Har du bare den mindste cykelerfaring, er der dog intet i vejen for bare at tage afsted og se hvad dagen og vejen bringer og som ofte giver de største oplevelser.

Afstikker ind på Skåneleden som flere steder er fin at cykle på

Det meste af ruten følges kysten af dedikerede cykelveje, som er isoleret fra biltrafikken. Sværhedsgrad og stigninger er minimale, hvorfor ruten er meget velegnet til familier med børn.

Den gamle bydel og butiksfacaderne er bibeholdt i Simrimshamn

Fra Ydstad kan man med fordel følge Skåneleden hvis du vil tættere på vandet, selvom den  flere steder er mindre velegnet til cykling men optimal hvis du vil finde en lejrplads med havudsigt. En af de bedste ting ved Sverige hvor Allemanretten gælder og du må campere min 300 meter fra bebyggelse. I tilgift findes der masser af shelters i Sverige. Men også vandrehjem og campingpladser samt B&B er der rigeligt af.

På afveje mod Kristiansstad på den  nedlagte jernbanelinie 

Kristianstad kommer til syne – turen er slut – se flere billeder fra turen på linken nedenfor

Link

 

CYKELPORTALEN