CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Jubilæums Gravel fra Motobécane Jubilæums Gravel fra Motobécane
Motobécane 1923-73 Team Champion er en moderne hyldest til det oprindelig franske cykelmærke og Luis Ocana Tour de France sejr i 1973 Jubilæums Gravel fra Motobécane

En af mange cykler publikum, formodentlig kan se frem til at skue på weekendens cykelmesse i København, Copenhagen Bike Show, er en ny jubilæums cykel fra det gamle hæderkronede franske cykelmærke Motobécane.

1923-73 Team Champion har franske rødder men er designet af HF Christiansen AS

Motobécane var oprindelig et fransk brand grundlagt i 1923 der ud over cykler også producerede knallerter og motorcykler. I de tidligere år var de blandt de største franske cykelbrands på linie med Peugeot og Gitane. Samtidig var de også nogle af de første europæiske cykelbrands til at indføre cykelkomponenter fra Japan på deres stel.

I starten af firserne blev branded rebranded under navnet MBK, og langsomt forsvandt deres oprindelige racerødder lidt ud i glemslen, indtil  2006 hvor HF Christiansen A/S købte rettighederne til at designe og producere Motobécane i Danmark og resten af Europa. Motobécane har altid været klassiske slanke stålstel der i manges øjne stadig er en mere elegant fremtoning til hurtige racercykler end vore dages lidt klumpe dumpe kulfiberstel ;o) Smag er forskellig så døm selv, men de nye Motobécane stålstel er afgjort et af de bedre bud på back to basic landevejscykler og tilmed til nogle yderst fornuftige priser.

Op gennem halvfjerserne var de tilstede i mange af de store etapeløb. I 1973 vandt Luis Ocana  Tour de France på en Motobécane cykel. Det er denne sejr der ligger til grund for HF Christiansen lancering af jubilæums gravel model 1923-73 Team Champion. En klassisk udseende stål/gravelracer med et moderne tvist.

Den nye 1923-73 Team Champion er bygget i Reynolds 520 stål legeringen og monteret med en kulfiber forgaffel med alt hvad dertil hører af monteringsfittings for gravel og bikepacking.  Der er tre forskellige farver at vælge imellem og to udstyrsvarianter enten med Shimano GRX RX-400 2×10 speed eller den helt nye  RX-610 med 1×12 speed. Priser mellem kr. 14.999,- og kr. 18.999,- Har du modet på selv at sammensætte din drømme retro gruscykel, udbydes der løse rammekits med eller uden forgaffel fra kr. 5.299,- til 7.499,-

Link

CYKELPORTALEN