CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Italiensk for begyndere Italiensk for begyndere
Granfondo della Nocciola Alta Langa er et ægte italiensk bjerg cykelløb på to distancer. Italiensk for begyndere

AltaLanga02

De fleste større udenlandske motionscykelløb er for længst overstået, men du kan stadig nå at prøve kræfter med en italiensk bjergklassiker i slutningen af august,

Den tiende udgave af Granfondo della Nocciola Alta Langa løber af stablen den 20 august ,med start i Bossolasco klokken 10.00. Der kan vælges mellem to ruter, den lange på 120 km og den korte på 84 km. Længderne lyder ikke umiddelbart af meget men man skal huske på at der skal forceres en del højdemeter.

På den lange Granfondo rute på 120 km skal rytterne over 6 pas mens den korte Miediofondo på 84 km “nøjes” med 4 pas.
Umiddelbart efter start skal den første  6,5 km lange stigning forceres. Stigningsprocenten er 5 %.  Efter yderligere 20 km kommer næste 3,6 km opstigning med en stigningsprocent på 7.2.  I byen Bosia starter den 3 stigning på 7 km længde og med en stigning på 5%.

AltaLanga03

I Lequio Berria deler de to ruter sig.  Mediofondo ruten på 84 km går nu retur mod starten i Bossolasco, men inden da skal rytterne lige over den sidste stigning på 7,6km og en procent på 4,5%.  Samme skæbne overgår Grandfondi rytterne efter de har været oppe af en 3,7 km stigning med 10.1 % og en 5,97 km lang med en 5,2 % stigning.

Begge ruter går gennem et meget smukt og bjergtagende landskab afbrudt af flade stykker med masser af vinmarker. Sidste år tiltrak løbet deltagere fra Spanien, Østrig, Belgien, Endland og Schweiz og arangørere håber også danske motionister vil få øjnene op for løbet, ligesom det i juli måned afholdte Fausto Coppi løb.  Ud over selve cykelløbet er forplejningen helt i top med typiske regionale lækkerier.

Tilmeldingen til løbet er åben indtil den 18 august 2016 og kan ske på FaustoCoppi.net

CYKELPORTALEN