CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Intelligent cykellys Intelligent cykellys
Thomson Smart Light bringer begrebet Smart Connectivity et skridt videre Intelligent cykellys

Smart Connectivity er det helt store samtaleemne i øjeblikket og de første produkter har allerede set dagens lys. De  sidste to år har der været afholdt konferencer om emnet på Eurobike og i år vil der være en hel udstillingshal udelukkende til produkter i den kategori.

Jake Thomson har opfundet en cykellygte, der ud over lys også kan registrere forhindringer på vejen, noget som via Smart Connectivity og en App kan komme andre cyklister til gavn.

Lygten er en fiks sag i et flot design med en lysstyrke på 300 lumen, hvor cyklisten har mulighed for at registere forhindringer på sin vej iform af huller i vejen, uheld, manglede lys i kryds osv.

Ideen er at gøre cyklisterne til frivillige indsamlere af data som kan bruges i den aktuelle trafikafvikling  og forbedring af forhold på veje og stræder.

Princippet er ikke nyt men skiller sig ud ved at trackeren er manuel så det er cyklisten som afgør om han/hun syntes det er et problem som er værd at tracke lokation og tidspunkt på. Alle data kan samles og videresendes til andre brugere eller til centrale vejtavler, der viser den aktuelle situation, noget København allerede har udrullet som forsøg.

Perspektiverne er uendelige og kan kategoriseres efter vigtighed. Selve enheden er med genopladelige batterier via USB stik og den passer på alle styr.

“It is my hope that this easy-to-consume data will put pressure on decision makers within local authorities to make improvements to cycling infrastructure, focus their resources and provide a further layer of data to allow all cyclists to inform their journey choices,” konkluderer  Jake Thompson.

Han er i øjeblikket igang med at hente feedback fra potentielle brugere. Interesserede kan kontakte ham på email her.

 

CYKELPORTALEN