CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hydrauliske bremsegreb fra Shimano og ny elektrisk Ultegra gruppe Hydrauliske bremsegreb fra Shimano og ny elektrisk Ultegra gruppe
Så kom de længe ventede hydrauliske bremsegreb og bremser til landevej fra Shimano, og designmæssigt er japanerne i forhold til konkurrenten SRAM sluppet heldigt... Hydrauliske bremsegreb fra Shimano og ny elektrisk Ultegra gruppe

Shimano-2014-01

Tidligere på året præsenterede SRAM deres hydrauliske bremser og greb til landevej.  Nu er Shimano så på banen med deres bud, der umiddelbart virker mere lovende end konkurrentens, ikke mindst hvad designet angår.
Den anden store nyhed fra Shimano er en fuldstændig bearbejdet elektrisk udgave, af den tidligere på året, lancerede 11 speed Ultegra 6800 gruppe.  Den har fået typebetegnelsen 6870.

Shimano er kendt for deres  hydrauliske skivebremser til mountainbike. Efter en lang testperiode lancerer Shimano nu deres første hydrauliske skivebremser til landevej, i kombination med deres elektroniske Di2 skift.  De hydrauliske BR-R785 bremser har høj ensartet bremseevne uanset vejret.  Bremserne kan justeres individuelt efter kørestil, terræn og ryttervægt.  Kittet inkluderer et helt ny udviklet bremse/geargreb og 140 mm skiver samt nye nav og hjulsæt.

Shimanos hydrauliske bremser har ifølge producenten tre fordele.
1. Bremserne bibeholder de samme bremseegenskaber på lange nedkørsler pga. en effektiv nedkøling af disken.
2 De har en vedvarende bremsevene under alle vejrforhold.
3. Individuel justerbar bremse evne for forskellige kørsels forhold, terræn og rytterens størrelse og evner.

Trods integration af oliebeholderen i grebet er det lykkedes Shimano at bibeholde et flot kompakt design af det nye greb ST-R785, noget som har betydning for en naturlig og ergonomisk håndposition.  I forhold til de gængse fælgbremser kan rytteren bruge bremserne mindre da de er mere effektive.

Shimano har overført deres Ice teknologi fra mountainbike grupperne XTR og XT som effektivt nedkøler skiverne  ved hjælp af en tre lags sandwich konstruktion der reducerer temperaturen med op til 100 grader.
Shimano tilbyder to skivestørrelser en 140 mm standard,  og 160 mm for dem som ønsker mere bremsekraft

Shimano-Orbea-Ultegra-Road-Disc

 

Den nye Ultegra Disk gruppe monteret på en Orbea landevejsracer.

Skivebremser kræver selvfølgelig nye hjul. Her har Shimano et nyt hjulsæt på Ultegra niveau. WH-RX31 er et 11 gears hjul med center lås for skiven. Dette hjulsæt er velegnet til cykelcross og landevej og den brede fælg er god til de brede typer dæk.  Se flere billeder af de nye hydrauliske bremser og greb her.

Total vægt for bremsegreb, skiver og kaliber er 1.066 gram.
WH-RX31 hjulsæts 1.795 gram.

Vægt

 
R785
Weight[g]
Spec
ST
515
 
BR
263
 
BH
61,5
BH59
Oil
21,5
 
RT
205
RT99 
140mm
WH-RX31
1795
 
Total
2861

Shimano-Ultegra-6870

Shimano Ultegra 6870
I 2008 introducerede Shimano sin første elektroniske landevejsgruppe Dura-Ace 7970. I 2011 kom den så i Ultegra udgaven. Tidligere på året præsenterede Shimano deres nye Ultegra 6800 11 speed gruppe kaldet 6800.  Nu tilføjer Shimano så en helt ny 6870 Di2 option til selvsamme gruppe.  I forhold til den gamle version er både ergonomi og ikke mindst stærrelse og udseende på for og bagskifter forbedret væsentligt. De tidlieger lidt klodsede for og bagskifter er erstattet af et meget mere afrundet udseende. Endelig har Shimano indført en længe savnet funktion at skifteren skifter gennem alle gearene når man holder knappen inde Også hastigheden kan justeres fra meget hurtige til meget langsomme skift. 

Endelig er Ultegra kompatibel med den programmerbare E-Tube platform som gør det muligt at programmeret skiftet fuldstændig som man ønsker. Det giver også mulighed for brug af flere skiftgreb. Se feler billeder af den nye Ultegra Di2 6870 gruppe her.   Den nye Ultegra gruppe og skivebremser forventes på det danske marked til november måned.  De danske priser er endnu ikke oplyst.

Vægt

ST-6870  
295 gram
RD-6870 SS
250 gram
RD-6870 GS
260 gram
FD-6870 brazed on type
155 gram
ST-6871  
142 gram

 

Link

CYKELPORTALEN