CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hvad har en lommekniv og en gravelbike tilfælles Hvad har en lommekniv og en gravelbike tilfælles
Breezer nye SQUALL ligner umiddelbart alle andre gravelcykler, men har en skjult feature der gør den nyttig for den cyklende globetrotter. Hvad har en lommekniv og en gravelbike tilfælles

En af mountainbikens fædre Joe Breezer er tilbage på Eurobike og viste en helt ny cykelmodel der umiddelbart ligner de fleste andre gravelbikes, men med en diskret og elegant skjult feature i stellet minded den cyklende globetrotter.

Cykel med fly og for den sags skyld alle andre massetransportmidler er ofte forbundet med en del besvær og ekstra udgifter. Breezer  SQUALL er et godt bud på en cykel der kan gøre det lidt lettere.

Foldecykler og adskilbare cykler er ikke noget nyt, men derfor mister featuren  jo ikke sin aktualitet, hvis du tilhører den cyklist der gerne vil have større friheder når man rejser med sin cykel, med den klassiske  store cykel’s kørselsmæssige fordele.

Tom Ritchey har sit BreakAway system hvor rammen skilles helt ad i to dele. En anden løsning er S&S koblinger til indbygning eller eftermontage på klassiske titaniums og stål rammer. Breezer bygger på den gammel Dahon opfindelse hvor stellet kan skilles ad ved hjælp af et indbygget hængsel, der er fuldt integreret i rammen og kun er synlig ved de to umbraco skruer der skal løsnes når stellet skal foldes sammen.  Systemet kan bruges på flere måder.

  1. den hurtige hvor stellet bare foldes sammen, med alt udstyr monteret, eller
  2. den mere kompakte hvor hjul og udstyr afmonteres  og det hele pakkes i den kompakt kuffert som ofte vil kunne ind chcekes som almindelig bagage uden tillæg. Kufferten har nogle længde/bredde mål svarende til selve cykelhjulet.

Selve cyklen er en “rigtig” gravel/bikepacking rig med brede 650B hjulsæt og et solidt og let stel  i aluminium. Udstyrspakken er Shimano GRX i x1 setup. Prismæssigt kommer den til at ligge omkring de kr. 18.000,- men forventes først på det danske marked næste år.  Breezer kunne hverken af eller bekræfte om de vil leverede den særlige kuffert med i prisen eller den skal købes som ekstraudstyr.

Link

 

 

CYKELPORTALEN