CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ritchey Outback Break Away Ritchey Outback Break Away
Tom Ritcheys. nylig lancerede Outpost gravelbike fås nu i en særlig skilbar udgave Ritchey Outback Break Away

Tom Ritcheys Break Away teknologi er egentlig ikke ny, men derimod en sjældenhed i cykelbranchen der gennem årene har levet sit stille liv.  Som rejsende cykelskribent har jeg ofte en cykel med,  selvom det efterhånden er forbundet med megen besvær, specielt på flyrejser hvor kravene til emballering er skærpet gevaldigt de senere år med krav om kuffertlignende emballering der ikke er videre behændigt hvis man har forskellige start og slut destinationer.  Ofte bliver det en foldecykel, da de bare er tifold lettere at håndtere. Men de små hjul har sine begræsninger, når der skal cykles længere ture.

Skal cyklen primært ligne den almindelige cykel mest muligt og måske gerne af den sporty slags og ikke kunne foldes men derimod kunne skilles ad, er udbudet ret begrænset. Det er muligt at få custom bygget sin ramme med et sæt S&S koblinger så stellet kan skilles ad i to dele, men det er en temmelig bekostlig affære.

Tom Ritchey er kendt for sine fine stål og kulfiber rammer.  Blandt dem findes en særlig variant kaldet Break Away hvor rammerne er udstyret med et sæt bøsninger på skrårøret og oppe ved saddelrøret.

Ritchey Breakaway er et gammel ide fra Tom Ritchey afledt af et personligt behov til at kunne have sin cykel med på hans mange rejser på en mere bekvem måde. Ved at dele rammen på to stategiske steder ved saddelpinden og lige foran krankboks i skrårøret kan rammen deles i to så den kan være i en kuffert som ikke er større end at den normalt accepteres som normal bagage.

Vi har tidligere omtalt den nye Outback 2 gravelcykel.  Den er nu også tilgængelig i en særlig Break Away udgave. Princippet er det samme som på de øvrige modeller.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN