CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Greg LeMond overrasker igen Greg LeMond overrasker igen
Den tre gange vindende amerikanske tour konge, prøver igen igen at forbinde hans navn med cykelproduktion... Greg LeMond overrasker igen

Greg LeMond er den eneste reelle amerikanske Tour de France vinder, og var også en af de første til at stille spørgsmålstegn ved hans landsmands Lance Amstrong troværdighed.  Det kostede ham samarbejdet med Trek der endte i en retssag, hvor de så og sige kastede LeMond cykler på porten, da prestige og pengehensynet til deres på daværende syv gange tour vindende investering, vægtede højere.

Siden måtte de bukke sig i støvet og erkende deres fejltagelse med hensyn til Lance Armstrong, men Greg LeMond har aldrig fået en officielt undskyldning, hvad han retfærdigvis burde have fået.

Idag er LeMond cykler mest kendt for deres racercykler og mange af dem, specielt de første helt klassiske stålracere, har fundet et tredie liv blandt retro cykel hipstere.

Gennem årene er LeMond navnet dukket op igen, men sjældent med noget konkret. Seneste har hans navn været involveret i et angiveligt revolutionerende ny kulfiber teknologi.

Nu dukker der så en række nye elektriske dagligdagscykler op. Ikke umiddelbart det de fleste vil forbinde med LeMond navnet. Der er tale om i første omgang to modeller med hollands klingende navne og nogle meget iøjnefaldende farver. Som adskellige andre cykelbrands arbejdes der på at gøre elcyklen mere spiselig designmæssigt, og den meget udbredte systemintegration kendt fra sportssegmentet med skjult kabelføring og integreret styr/frempind er andre tiltag. Motoren er fra Mahle som vi netop har haft et First Ride på fra Scott med deres  Addict eRide.

Greg LeMond har kaster håndklædet videre til sin søn der har fået titel af  “Chief Strategy Officer”,  Geoffrey LeMond åbner døren en smule på klem til den megen hemmelighedskræmmeri omkring LeMond fremtid med:

“The bikes are just the starting line,” he said. “For the past five years, we have been driving toward developing a vertically integrated carbon fiber platform. From this position, a whole ecosystem of products under the LeMond bike brand will be developed. For now, we will be rolling out new bike and e-bike models as well as other peripheral product lines inspired by the era of racing when my dad was winning his Tours and world championships.”

Lyder jo flot, men ikke særlig konkret. Alene at dømme ud fra de computergenerede billeder af cyklerne og at hjemmesiden endnu ikke er aktiv, vil  der formodentlig nogen tid  før vi kan forvente de smarte cykler i butikkerne, 2021 er vores bud.

Link

 

CYKELPORTALEN