CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Gravel på liggecykel Gravel på liggecykel
Azub Max 700 er blevet udstyret med fjederforgaffel og kraftigere dæk for offroad/gravel brug Gravel på liggecykel

Tjekkiske Azub hører idag til en af de mere betydende europæiske producenter af liggecykler. Men sådan har det ikke altid været. Da Aleš Zemánek begyndte at konstruere og samle sine første ligge cykler i sit tidligere barndomsværelse, forsøgte han allerede dengang at opnå maksimal funktionalitet og kvalitet, som hans ressourcer og tilgængelige teknologi tilbød.

Azub Max 700 nu udstyret med fjederforgaffel og tykke dæk til gravel offroad

Azub blev grundlagt godt fire år før Tjekkiet blev medlem af Den Europæiske Union, og med hver forsendelse til udlandet var der bøvl med tolddokumenter og andet bureaukrati. På den ene side var den lave pris en åbenlys fordel, på den anden side udgjorde det et væsentligt problem, da vores cykler blev betragtet som et billigt mærke fra Østeuropa. Sådan er det bestemt ikke mere.

På den netop afholdte Spezi 2023 messe viste Azub en særlig gravel udgave af deres Max 700 liggecykel.  Den standard monterede Fox bagaffjedring, er nu blevet  suppleret med en  Lauf Grit SL fjederforgaffel. Hertil kommer kraftigere gravel specifikke dæk og en mere gravel specifik gearing.  Prisen for at cykle offroad liggende er i den høje ende, omkring de 10.000 Euro.

Link

Azub.eu 

CYKELPORTALEN