CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Gravel/Bikepacking på små hjul Gravel/Bikepacking på små hjul
Tre bud på cykler med små hjul og kompakte foldemål der er specielt udviklet til gravel/bikepacking Gravel/Bikepacking på små hjul

Eventyrcyklister eller Bikepackere er ofte cyklister der transporterer deres cykel over lange afstande for at finde de rette spor til de store oplevelser off the beaten track.

Foldecyklen med de små hjul har nogle størrelsesmæssige fordele når de skal med bus, tog og fly. Her er tre bud på cykler der er specielt udviklet til gravel/bikepacking.

Vi har fundet tre foldecykler epecielt konstrueret til gravel/bikepacking.

Custom Brompton
Kinetics  er en engelsk shop der har specialiseret sig i at customize foldecykler.  Brompton foldecyklen er i sin helt egen liga når det kommer til foldbarhed og kompakte mål, men videre offroad kapabel er den ikke.  Med udgangspunkt i den originale Brompton ramme har Kinetic konstrueret sit eget bagstag og forgaffel i titaniumsrør, der  gør det muligt at sætte 2o x 2,35 knopdæk på Brompton. Desuden har den fået skivebremser og Rohloff 14 gears nav.

Den geniale og kompakte måde at sammenfolde cyklen, er bevaret men er naturligvis en smule større i bredde og længde pga de større hjul og dæk.  Samtidig ruller cyklen nu så godt på baghjulet at de små trillehjul har kunnet udelades.  Cyklen laves kun på bestilling evt. med en eksisterende Brompton som donor.

Vello Bike Gravel
Østrigske Vello  vi tidligere har omtalt med deres flot forarbejdede og yderst velkørende foldecykler i stål og titanium, der kan udstyres både med og uden elmotor.  Naturligvis måtte der sættes brede dæk og et landevejsstyr på denne cykeltype med den stigende gravelbike udbredelse.  Vello Gravel er dog en af de mere velkørende af slagsen.

Den tager udgangspunkt i den samme ramme men med mere plads i for og baggaffel til montering af nogle brede Schwalbe dæk i 20 x 2″ tommer fra deres One serie. Vello Gravel har en traditionel stiv diamantramme og foldes ala Brompton omkring bagramme og forhjul,

Bike Friday All-Packa
Amerikanske BikeFriday har lavet kompakte rejsecykler i mere end en menneskealder. Med deres nye All-Packra er den en af de mest gennemførte  gravel/bikepacking specifikke foldecykel vi endnu har set.  Geometrien er ændret med en længere hjulafstand for at gøre cyklen mere godmodig og sikker offroad og med tasker.

All-Packa er som den eneste af de tre, udstyret med alle de monteringsbeslag du normalt finder på en ordinær gravel cykel.  Alle de gængse tasketyper passer derfor til den.  Cykel kan udstyret med forskelligt udstyr.

Link

 

CYKELPORTALEN