CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Grandfondo Alta Langa – Italiensk for begyndere Grandfondo Alta Langa – Italiensk for begyndere
Flere og flere danske cykelmotionister er ved at få øjnene op for de italienske motionscykelløb. I Grandfondo Alta Langa kan alle være med og... Grandfondo Alta Langa – Italiensk for begyndere

GF Alta Langa 02

Grandfondo Alta Langa er et søsterløb til La Fausto Coppi som vi berettede fra sidste år.   Det er ottende gang at løbet afholdes med start og mål i den lille hyggelige by Bassolacso, i hjertet af et af italiens store områder for dyrkning af hasselnødder (“nocciola”)

Med start og mål i Bossolasco med dens kun 700 indbyggere, er der søndag den 24 august lagt op til et af sæsonnens sidste GrandFondo cykelløb i hyggelige rammer.  I 2013 var deltagerantallet vokset med 20 % med 750 deltagere fra Italien, Frankring og Holland, men naturligvis er danske deltagere også mere end velkomne til at prøve kræfter med de tre ruter af forskellig længde og sværhedsgrad.   

GF Alta Langa 03

  • 120 km, 2500 højdemeter
  • 84km, 1790 højdemeter
  • 49 km 1021 højdemeter

Alle ruterne bevæger sig gennem de frodige Alta Langa marker med vin og hasselnødder. Den længste rute byder på seks stigninger som alle er dedikeret kendte italienske cykelryttere som Jaques Anquetil, Fausto Coppi, Marco Pantani, Charly Gaul, Luison Bobet og Gino Bartali.  Albaretto Torre opkørslen også kaldet “Bartali uphill”, opleves som den sværeste af dem alle, når den indfinder sig efter de 100 km. Den er 3 km lang og har en gennemsnitsstigning på 10% og en maksimum på hele 15 %.

Der er fire forplejnings depoter i Murazzano, Mombarcaro, Albaretto Torre og Lequio Berria, hvor rytterne ud over de sædvanlige sportsprodukter også finder de lokale gastronomiske specialiteter. I mål venter alle rytterne et pasta party med hasselnøddekager og den lokale vin.

Flavio Borgna, fra  Alba Bra Langhe and Roero Tourisme udtaler:
“The Alta Langa is a beautiful 
territory for its environmental characteristics, for its various landscapes, for its towns still intact. On its hills the Nocciola Piemonte IGP, the Piemonte Hazelnut prospers. It is the most tasteful in the whole world for its exceptional qualities. Therefore, the Granfondo della Nocciola Alta Langa is a sportive event that has a very important role in the tourism development of these hills and that the Tourism Authority with the town Councils want to bring to the international attention, along with the Bassa Langa Truffles and its reputed wines.”

Tilmelding til løbet foregår på https://www.faustocoppi.net/viewobj.asp?id=240 og i  sammenligning med danske cykelløb er det rørende billigt.

Indtil 31 marts 2014 er gebyret 15 euro.

CYKELPORTALEN