CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fra stål til aluminium Fra stål til aluminium
Fugio fra Genesis Bike gjorde det franske hjulstørrelse 650B moderne igen på gravelbiken - nu udskifter englænderne stellet til et i aluminium Fra stål til aluminium

 

For anglofile cyklister har Genesis Bikes altid været synonym med stel i stål.  Deres Croix de Fer er en tidsløs klassiker og deres 650B Fugio fra 2017, var blandt en af de første til igen at gøre denne oprindelig udbredte franske hjulstørrelse moderne på en dropbar cykel til eventyr.

Den nye Genesis Fugio skiftet stålstellet ud med et i aluminium

For 2024 bliver stålstellet nu udskiftet med et i aluminium 6061 i kombination med en forgaffel i kulfiber. Dette skulle ifølge producenten give en både mere livlig og lettere cykel. Dette er nok ikke den eneste sandhed, også prisen har fået et gevaldigt nøk nedad da stel i aluminium primært er billigere at producerer og forarbejde.

Geometrien er uændret i forhold til tidligere med en 70,5 graders kronrørs vinkel og en 73 graders sadelrørs vinkel. Der er tre modeller i den nye alu serie, Fugio 30, Fugio 20 og Fugio 10. I forhold til versionerne i stål, der indtil videre forbliver i programmet, er der en væsentlig prisreduktion.

Den nye Fugio aluseri er alle udstyret med  Vittoria Mezcal 2.1 27,5″ knop dæk, med en maksimal frihøjde på 52 mm for 650b eller 40 mm på en 700c. De to dyreste modeller er udstyret med SRAM Apex 1×11, mens den billigste har fået en microShift XLE-10 geartrain.

Link

 

 

CYKELPORTALEN