CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Genesis Fugio Genesis Fugio
Genesis Bikes har lanceret deres nye cykelprogram for næste sæson. En af dem er den nye ventede Gravel model der har fået navnet Fugio.... Genesis Fugio

Genesis Bikes har lanceret deres nye cykelprogram for næste sæson. En af dem er den nye ventede Gravel model der har fået navnet Fugio. En cykel som blev “luftet” på en af de alternative cykelmesser tidligere på året, som prototype.

Genesis Bikes er tidligere blevet forsøgt stoppet forhandling i Danmark gennem Dansk Cyklist Forbund, fordi en af Danmarks største cykelgrossister  HF Christiansen hævdede at de havde rettigheder til at benytter navnet på nogle af de produkter de markedsfører i Danmark hvori navnet Genesis indgår. Siden er stridsøksen vist lagt lidt i skuffen igen, da Genesis Bikes stadig kan købes i Danmark hos BenBen Cykler, mens Dansk Cyklistforbund har valgt at føre udvalgte modeller, under det engelske moderselskabs navn Madison. Tja sådan kan man lægge forhindringer og drille hinanden istedet for bare at passe hvert sit.

Den nye Genesis Fugio er intet revolutionerende, men bare en god konstrueret cykel, hvor de seneste trends indenfor Gravel / All Road er implementeret. Vi har tidligere testet frontløberen indenfor denne trend 3T Explorer, hvis udformning har bredt sig til en række andre brands, hvor vi tidligere har nævnt Merit Plus og Rondo. Kendetegnende for dem, er for den førstes vedkommende prisen, og for de to øvrige, at de er vanskeligt tilgængelige, og endnu i opstarten som nye brands.

Genesis Bikes er derimod et veletableret engelsk brand, hvor logistikken fra dag et, er iorden. Samtidig er prisskiltet indenfor rækkevidde for de fleste.  Selv kalder Genesis Fugio lidt af et blandingsprodukt med det bedste fra deres øvrige modeller, som kan vælges som en fast udstyret model, eller sammensættes individuelt på et utal af måder. Geometri er udlagt til både at kunne rumme  700 c eller 650B hjulsæt med helt op til 50 mm brede dæk. Er mountainbiken som vi kender den idag ved at uddø ? Stål er stadig favoritmaterialet, suppleret med kulfiberforgaffel. En herlig ukompliceret cykel som vil kunne appelere til rigtig mange cyklister som gerne vil være lidt trendy mere end bare en sæson.

Genesis Bikes opererer Ommichannel, hvilket betyder at cyklen kan købes online eller via forhandler. I første omgang udbydes den som en komplet cykel med Shimano 105, eller som et løst rammekit inklusiv forgaffel og fittings. Du kan kontakte BenBen Cykler for dansk pris og leveringstidspunkt. De kan også bygge den op med individuelle komponenter, så der stadig er penge på kontoen.

Link

 

 

CYKELPORTALEN