CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Første indtryk af en usædvanlig gravelbike Første indtryk af en usædvanlig gravelbike
Vi lægger ud med et førstehåndsindtryk af den nye Waldweisel gravelbike. En cykel som. i mere end en forstand skiller sig ud fra mængden.... Første indtryk af en usædvanlig gravelbike

Der findes rigtigt mange fine gravelbikes ude på markedet, men kendetegnende for de fleste er at de både udseende- og køreoplevelsmæssigt er usædvanlig ens. Den eneste reelle forskelle er navnet, farverne og udstyrspakken.

Men der findes da heldigvis nogle få der prøver at gøre tingene anderledes og på den måde skille sig ud fra mængden af grå cykelkatte. I forbindelse med vores besøg hos Urwahn Bikes i Magdeburg havde vi lejlighed til kort at prøve den nye Waldweisel gravelbike. Du kan læse hele artiklen om Urwahn Bikes her.

Urwahn Waldweisel er en temmelig usædvanlig cykel hvor saddelrøret er udeladt og mufferne er 3D printede. Det manglende saddelrør har ud over det aparte udseende også en anden væsentlig funktion. Ved at udelade saddelrøret kan rammen gøres eftergivelig.  Urwahn kalder det softride. I modsætning til alle andre lignede rammer er eftergiveligheden ikke isoleret til et bestemt sted som vi f.eks finder på Cannondale, BMC og Specialized. Hele rammen fjeder, men på en meget kontrolleret måde.  Det er kun meget få milimeter som maksimum, men i praksis fungerer det specielt på grusveje og andre steder med ujævnt underlag.

Kombinationen med Lauf forgaflen gør cyklen til en af de hurtigste vi endnu har prøvet på løst underlag hvor den bevarer kontrollen selv i meget høj fart. Waldweisel er en racebike  hvilket også undertreges af at der kun er plads til  35 mm bred dæk.  Men fordi Urwahn benytter 3d printede muffer er produktionen meget fleksibel og kan ændres hen af vejen.

En anden fin ting er at rammen er udlagt til remtræk hvis man skulle ønske dette.

Vi er blevet lovet et eksemplar til låns af en Waldweisel i standardtrim med fast forgaffel til en længere varende test, men da efterspørgslen er meget stor fra andre medier og kunder ved vi pt ikke præcist hvornår. Leveringstiden ved køb er omkring 2-3 mdr.

Link

 

CYKELPORTALEN