CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Flevobike Orca Flevobike Orca
Med gode ind- og udstigningsforhold, Rohloff gearnav, e-bike option, og et slagkraftigt og vibrationsfattigt materiale er Orca velomobilen i en helt særlig klasse. ... Flevobike Orca

 

flevobike-orca04

Flevobike er en familieejet Hollansk cykel producent, der har været på markedet  i temmelig mange år. De startede med cykler i 4 kant rør, men bruger nu 3D tegninger, og moderne CNC maskiner der fræser emnerne efter deres 3D tegninger.  Deres mål: at bygge cykler med fokus på godt design, stor komfort og meget lav vedligeholdelse. Gear og kæde er fuldstændig indkapslet og Flevo er stor tilhænger af det fantastiske Rohloff gearnav.
Flevobike kom for alvor på alles løber da deres GreenMachine liggecykel vandt den prestigefyldte Eurobike Award. Men skal det være rigtig vildt, så hedder den Orca Velomobil,  som er intet mindre end en drøm af en køremaskine.

Orca  er den ny og forbedrede version af den velkendte Versatile og sigter mod at udvikle endnu mere komfort, gode køreegenskaber og en højere sikkerhed for cyklisten. Orca har et fuldt lukket gearsystem der bygger på 14 indvendige Rohloff gear.

flevobike-orca02

 

Alle tre hjul er 20” (406 ETRTO) mono ophængte, og med affjedring.  De forreste hjul er udstyret med tromlebremser og baghjulet med en skivebremse. Som tilvalg kan der bestilles skivebremser og fuldstøbte egerhjul. Hjulene er monteret på et selvbærende chassis. På den måde bliver alle vibrationer fra vejbelægningen absorberet, og ikke videregives til chassiset.  I forhold til de fleste andre velomobiler er ind og udstigning i en Orca meget let og enkelt, da hele den øverste top kan åbnes.

Orca’en betjenes med to styrsticks, en pind i højre og venstre hånd. Skubbes frem eller trækkes tilbage, operationen er meget brugervenligt, naturlige og kun har brug for lidt træning. Orcaen kan styres med en hånd, venstre eller højre, men det anbefales at bruge begge hænder. Det samme gælder for bremsning af Orca, venstre hånd eller højre hånd eller begge dele, det gør ikke noget, begge håndtag vil aktiveret tromlebremser samtidig.

flevobike-orca03

 

Placeringen af kranken og rytterens sæde er begge fuldt justerbare. Derfor er det ingen sag at få en Orca til at passe alle ryttere med en højde fra 1,65 til 2,00 m.

Bunden af Orca er fremstillet i Twintex som er en blanding af polypropylen (PP) fibre. Blandings teknologien giver mulighed for at få et højt glas indhold på helt op til 65 %. Dette giver nogle gode stærke letvægts dele, og man bevarer en jævn og fin overflade finish. En anden fordel er Twintex dens slags og slidstyrke, og modstanden mod fugt er nogle af Twintex særlige gode egenskaber.  Der er en væsentlig miljømæssig fordel ved at udnytte termoplastiske kompositmaterialer, med vakuumpose støbning, bliver der ikke produceret emission under hærdeprocessen. Desuden kan materialet genanvendes, det kan blive makuleret, og i en 50/50 blanding med jomfru harpiks, genanvendes til sprøjtestøbning i bilindustrien og andre applikationer.

FlevoBike 05

Fordele ved Twintex:

  • Meget høj hårdhed, slagfasthed og slidstyrke.
  • Ikke følsomme over for resonans.
  • Kan genbruges
  • Lav emission og økologisk forsvarlig
  • Fremragende fugtbestandighed

Prismæssigt starter en Orca på omkring de 50.000 kr. Den kan endvidere fås med e-bike option som giver øget rækkevidde og hjælp på stigninger.

Er du interesseret i en Orca er Velomobilcenter et godt sted at starte.  De er eksperter på Orcaen og står for salg og opbygning af cyklen og har cykler på lager til test.

Link

CYKELPORTALEN