CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den taiwanesiske cykelindustri havde indkaldt til pressemøde på Eurobike anden messedag.  Her blev præsenteret de nyeste aktuelle nøgletal samt præsentation af nye produkter fra...

Den taiwanesiske cykelindustri havde indkaldt til pressemøde på Eurobike anden messedag.  Her blev præsenteret de nyeste aktuelle nøgletal samt præsentation af nye produkter fra nogle af nøgle producenterne.
Antony Lo, som er formand for Taiwan Bicycle Exporters’ Association (TBEA) og Direktør for Giant gav et indblik i de aktuelle eksporttal.

På baggrund af året 2012 første syv måneder og i forhold til 2011, er eksporten faldet med 4 %. men det gav ikke anledning til bekymring, tværdigmod da omsætningen i samme periode er steget med den samme procentsats. Vi har ændret os fra at være hovedsaglig et OEM producerende land til at være den førende indenfor high tech industri.

Trods øgede toldudgifter steg eksporten i 2011 fra 1,5 Milliarder $ til 1,6 Milliarder $. Den gennemsnitlige pris på en cykel lå på 380 USD og antallet var 4,3 Millioner.
Det største marked er Vest Europa (62,8%), Nordamerika (16,5%) og Japan (6,1%).  De største eksportlande i Europa er Holland, Storbritanien, Tyskland, Belgien, Norge og Schweiz.  Set i forhold til at Danmark kalder sig et cykelland er det interessandt at Norge ligger som nr. 5.  To ud af verdens tre  største cykelproducenter kommer fra Taiwan.

Med hensyn til fremtiden af cyklen selv er Lo optimistisk. Faktorer som rekreation, fitness-og miljøbevidsthed er blandt de rekreative aktiviteter som forsat vil vokse. Samtidig roste Lo den taiwanesiske regering for dens cykelvenlige holding og samarbejdet med ​​det europæiske Cyklistforbund (ECF) og den nordamerikanske American Cycling Association (ACA).  TBEAs partnerskab med disse to organisationers kombinerede styrker til en sundere og mere vital globale cykel marked, “sluttede Lo.

Pressemødet sluttede af med en præsentation af nye produkter fra Giant, Tern Bicycles, Ming Cycle, KMC Chain og Kenda Rubber.

Giant 
Verdens største cykelproducent viste deres nye Anthem X 29 fuldtaffjedrede mountainbike som vi tidligere har omtalt her, og den nye Advanced SL landevejsracer hvor rammen kun vejer 790 gram.  Et af Giant kendetegn er at de konstruerer og fabrikerer alt selv, med fokus på alle detajler.

Tern Bicycles
Tern viste deres nye Eclipse X20 og  Swoop modeller samt deres nye Joule dynamonav som er et af markedets letteste.  Tern har på godt et år markedet sig som en af de mest betydende foldecykelproducenter med fokus på høj kvalitet og spændende produktløsninger.
Ming Cycle
er producent af den af Mark Sanders designede Strida foldecykel.  Nyeste udgave hedder Strida Evo KS3 og er monteret med et nyudviklet tre gears kranksæt. Det smarte og nytænkende er at man skifter gear ved at pedalerer baglæns.

KMC Chain
Viste deres nye X2.0 kæde som ikke er retningsbestemt. X10 findes nye i fire versioner fra den almindelige til den super lette udgave, alle med samme eteknologi.  KMC lover en styrke på deres stifter på hele 400kgF. En anden teknologi er deres DLC Diamond Like Coating som giver øget modstandsdygtighde mod rust. Endelig er KMC en af de få kædeproducenter som tilbyder forskellige fraver på deres kæder. Tyske Sabine Spitz bruger KMC kæder.
Kenda Tires 
Med 50 år på bagen og mere end 945.000 dæk om dagen hører Kenda til de helt store dækproducenter.  Nye produkter er deres 24/7 Race og Turnhall Gangon.
Links

CYKELPORTALEN