CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Eurobike nyheder fra Shimano Eurobike nyheder fra Shimano
Shimano viste nye briller, sko og et bikefitting system Eurobike nyheder fra Shimano

Shimano viste naturligvis deres nye Ultegra gruppe og hydrauliske skivebremser til landevej på vel nok en en af de største og flotteste stande.  Du kan læse vores omtale af skivebremserne her.  Herudover havde Shimano nogle andre nyheder som er værd at omtale.

CE-S71X-PH_MatMetallicBlue_LightGrey

S71X
er en ny cykelbrille tænkt til mountainbike brug, i et rapt design med farveskiftende linser. Synsfelt og justerbarhed er forbedret.  Brillen har fået fotokromatiske linser, der skifter farve når de udsættes for UV lys. Når det er mørkt er de stort set glasklare men skifter farve så snart lyset stiger. Dette sker i løbet af 8 sekunder. Fra den lyseste til den mørkeste farve går der et lille halvt minut.  SHIMANO udelukker UV stråling i området 17% til 85% som skulle være det optimale område for cykling.

De polariserede linser reducerer refleksioner hvilket betyder meget for den korrekte afstandsbedømmelse der er vigtig når man cykler.  Undersøgelser viser at øjet har en tendens til at pege en smule nedad. Derfor er de fleste briller optimeret til den øjen stilling.  Men netop når man cykler har man ofte brug for at kikke op. Shimano har udviklet et specialværktøj til at justere linsevinklen. Den har fem stillinger mellem +8 degrees for upward, 0 degrees and -8 degrees for downwards.

Næsepaden kan justeres efter næsen udformning.  Selve steller er i Grillamid TR90 der er CNC formet for stor præcision, symmetri og kvalitet. Letvægt linser med fuld UV400 beskyttelse. Brillen vejer 34 gram og leveres med to sæt udskiftlige linser.

SH-XC90B_SD

XC90
XC 90 er Shimanos nye top MTB sko. Den har Shimanos Dynalast teknologi der skulle reducerer bremsetab og øge pedal effektiviteten. Shimano har optimeret sålen mht stivhed og har samtidig reduceret profilen med 1.7 mm så kraften fra benet bliver mere direkte overført til pedalen. Piggene og såle blokkerne er arrangeret i et optimalt mønster så man står bedre fast i mudder. Skoen er udviklet i tæt samarbejde med de professionelle XC ryttere Eva Lechner, Maja Włoszczowska, Katarina Nash og Fabian Giger.  I 2014 vil de alle bruge den nye XC90 skoe.

Hele undersiden og spidsen på skoen er redesignet for at give maksimal kontakt. Der er udskiftlige spikes og sålen er i kulfiber. Oversiden er i REDESIGNED UPPER Rovenica* — en stærk letvægt syntetisk læder. Skoen har fået nyt Cross X Strap lukke system der er optimeret mht bevægelse af foden. Derfor at strappen monteret  på siden af skoen.  Et sæt XC90 sko vejer 627 gram og passer bedst sammen med Shimanos PD-M980 pedal.  Ud over topmodellen er der også to nye sko  XC70 og XC61 i en lidt lavere kvalitets og prisklasse.

bikefitting01

Bikefitting.com
Som noget helt nyt vil Shimano i 2014 tilbyde deres bikefitting.com  til deres forhandlere. Der er tale om en række værktøjer og teknologier udarbejdet af  Shimano Dynamics Lab, så forhandlere kan tilbyde den helt optimale cykeltilpasning til sine kunder.  Bikefitting har over 25 års erfaring og bliver nu en del af det nyetablerede Shimano Dynamics Lab.

En bikefitting.com  løsning omfatter alle aspekter indenfor optimal cykeltilpasning.  Forhandleren kan købe dele af eller hele pakken. Systemet understøttes af uddannelse og teknisk personale og opdateres jævnligt.
Shimano har arbejder meget på at reducere tiden for at få foretaget en komplet måling, så den nu kan gøres på under halvanden time.  Systemet består af en  state-of-the-art 3D motion capture camera med integreret software og en industry leading 3D pedal analyzer med grafisk interface for real time visualisering.

Første step er en statisk måling som giver retningslinier for rammestørrelse og de basale indstillinger af cyklen.  Herefter udføres en dynamisk analyse. Disse to anlyser giver tilsammen det bedste værktøj i udvælgelse af den rigtige cykel og udstyr. Endelig kan der også udføres en effektmåling så man kan se med hvilken effekt man træder. Denne måling kan være med til at optimere sko pedal indstillinger.

Alt i alt et meget spændende koncept som umiddelbart virker meget gennemført og professionelt. Det bliver spændende at stifte bekendskab med systemet når det lanceret næste år. Ingen tvivl om at det åbner helt nye muligheder både for den profesionelle cyklist og super motionisten.

Link

 

CYKELPORTALEN