CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ernesto Colnago fylder 90 Ernesto Colnago fylder 90
Ernesto Colnago, grundlæggeren af ​​det ikoniske italienske cykelmærke fylder 90 år idag. Han begyndte at svejse cykelrammer på et lille værksted som 13-årig. Efter... Ernesto Colnago fylder 90

Ernesto Colnago, grundlæggeren af ​​det ikoniske italienske cykelmærke fylder 90 år idag. Han begyndte at svejse cykelrammer på et lille værksted som 13-årig. Efter 3 år tvang en cykelulykke ham til at arbejde hjemmefra.

Hans firma ville bringe ham hjul og eger til at montere og centrere. Han udnyttede denne situation. Han bad om at blive betalt med cykeldele og materialer. Efter arbejde begyndte han at reparere cykler til landmænd, arbejdere og nogle cyklister i hans område.

Hans ekstraordinære færdigheder blev opdaget næsten tilfældigt af Fiorenzo Magni, der gjorde ham til sin officielle mekaniker ved Giro d’Italia. Herfra er det en kontinuerlig opstigning drevet af store intuitioner og fantastiske kreationer.

“Jeg har altid forsøgt at skabe noget nyt, og har aldrig kopieret fra nogen. Min største tilfredsstillelse er at lave kvalitetsprodukter. Penge hjælper dig til at leve et bedre liv, men det har aldrig været formålet med mit liv.”
-Ernesto Colnago

Til Eddy Merckx’ timerekord lavede han en stålcykel, der kun vejede 5.750 kg. I 1983 introducerede han Colnago Master. Det var en sand nyskabelse. Rørene havde en stjerneformet sektion. Denne form var aldrig set før: Effekten var en mere stiv ramme og en ekstraordinær skønhed ved produktet.

I 1987 samarbejdede Colnago med Ferrari. Mange ideer kom fra det partnerskab. Især én intuition var der for at blive: at bruge kulstof i stedet for stål til at fremstille cykelstel. I 1995 vandt en Colnago carboncykel Paris Roubaix. Fra da af tog alle cyklerne i feltet dette materiale til sig.

I 2012 lancerede han en racercykel med skivebremser på markedet. Det havde ingen nogensinde gjort. I dag er det nærmest standard.


Læs om Colnago’s nyeste 3D printede frembringelse her 

“Colnago, Ernesto, mester Ernesto – som Marco Pastonesi skrev i sin biografi – er ikke kun en mekaniker, en rammebygger, en iværksætter: han er en skaber, en præst, en profet, et vidne, en minister, en ambassadør, en helt, en myte, en legende. Det er en krydsning mellem Eega Beeva og mester Geppetto, Vulcano og Aeolus, Galileo og Einstein ”

Nicola Rosin, administrerende direktør for Colnago, sagde:
“Det er en kilde til lykke at se hr. Ernesto Colnago fylde 90 år i dag. Jeg tror på, at hans hemmeligheder er kærlighed, lidenskab og beslutsomhed i at følge din egen drøm.”

Link

CYKELPORTALEN