CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

3D print fra Colnago 3D print fra Colnago
Det italienske cykelmærke har i al hemmelighed i samarbejde med en stor kinesisk producent udviklet en 3D printet cykelramme. 3D print fra Colnago

Kinesiske Haig Technology er en af pionererne indenfor  ​​3D-print teknologi af cykelrammer. Siden slutningen af ​​2019 har Colnago og Haig Technology i fællesskab forsøgt at udforske anvendelsen af ​​3D-printteknologi i cykelstel.

Kun godt seks måneder efter den første kontakt har Haig Technology været i stand til at bruge 3D-printteknologi til design og produktion af næste generations Colnago koncept cykler. I denne periode er det blevet til fire prototyper.

På 2021 TCT Asia udstillingen blev de to første færdige konceptcykler præsenteret med navnene HC 2.0 og HC 4.0.

HC 2.0 er en 3D printet titaniumsramme ved bruge af en særlig laser smelteproces som giver en ultra tynd godstykkelse på kun 0,5 mm.

Det største nyskabelse  ved HC 2.0-rammen er den komplekse aerodynamiske struktur. Den oprindelige hensigt var at udforske brugen af ​​3D-printteknologi til at skabe komplekse former, der ikke kan laves med traditionel kulfiber- og metalteknologi.

Det fuldt udhulede hovedrør fører direkte til det bageste aerodynamiske stag, og forgaflen med dobbelt skulder kan optimere vindmodstanden på fronten. Det udhulede kronrør og det aerodynamiske  former, der ikke kan opnås med traditionelle metal- og kulfiberrammer

Specielt omkring kronrør, styrfitting og forgaffel leger de to firmaer med nye former vi ikke tidligere har set på nogen cykelramme.

3D teknologien giver en række nye muligheder, således kan hele krankboksområdet printes i et stykke. Selv Colnago logoet er 3D relief skabt.

Rammen er en stejl raceorienteret geometri men alligevel plads til 30 mm brede dæk. Vægten er 1400 gram komplet. Cyklerne er endnu på konceptstadiet og der er endnu ingen udmeldinger om hvornår Colnago vil lancere dem til salg.

Link

 

CYKELPORTALEN