CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En ny udfordrer til titlen som Europas bedste cykelfestival En ny udfordrer til titlen som Europas bedste cykelfestival
SeaOtterEurope er den nye spiller på den Europæiske scene for cykelfestivaller. Cykelportalen var en tur forbi og vejre stemningen og nye produkter... En ny udfordrer til titlen som Europas bedste cykelfestival

Med næsten 50.000 besøgende og 5000 athleter slog SeaOtterEurope fast, at de er kommet for at blive.  Anden sæson viste en fremgang på næsten 25 %. Et resultat der lover godt for fremtiden. Til åbningsceremonien fredag eftermiddag havde SeaOtterClassic grundlægger Frank Yohannan taget turen over Atlanten. Han grundlagde festivallen i Californien for 27 år siden og glædede sig over at konceptet kan fremvise samme succes på det Europæiske kontinent, i den smukke Katalonske by Girona.

Der findes flere store cykelsports festivaller i Italien, men SeaOtterEurope har efter kun anden sæson markeret sig som et flot alternativ med masser af cykelløb for alle aldre og nogle fantastiske omgivelser for cykelturistfolket. Hertil kommer et kæmpe stort Expo område, hvor alt i det nyeste cykel isenkram kan lokke forbrugerne til pengepungen.

Masser af arangementer for alle aldre og hele familien.
Messen startede fredag eftermiddag kl 16. Et kærkommet tidspunkt hvor den spanske sol og temperatur igen gør det humant at færdes ude. Da Cykelportalens reporter forlod messen ved 20 tiden var der stadig masser af besøgende, der kunne forsætte løjerne til kl 22.  Lørdag blev de morgenfriske eventyrcyklister sendt afsted kl 6.13 ud på det 340 km krævende Gravelrace Pirinexux 360 Challenge.

Herefter blev adskellige cykelløb skudt igang en efter en i løbet af formiddagen. Udbudet var stort og varieret, og rart at observere, at det hele ikke kun var konkurrence betonet, men også for dem som bare vil nyde en cykeltur og de mange scenerier i by og på land. Bredden af deltagere var stor, som bød på deltagende cyklister fra mere end 50 nationer. Det hele blev underbygget på Expo området, hvor der var adskellige udbydere af cykelferierangementer i den Catalanske provins. Mere om dette i en senere artikel.

Ny hardware
SeaOtterEurope kunne i år fremvise et af de største EXpo områder jeg endnu har set på en cykelfestival. Arealmæssigt var det mere end fordoblet i forhold til sidste års debut, og mere end 300 brands viste nye produkter. Cannondale var en af hovedsponsorerne bag flere af cykelløbene, og deres nye Lefty trak naturligvis køer ved deres Demobike stand. Enestående for et brand, og til efterfølgelse for andre, at ALLE rent faktisk kort tid efter produktpræsentationen har mulighed for at se og prøve det nye produkt.


Som udenlandsk reporter var det spændende at se en række brands vi normalt ikke ser finde vej til de danske butikker og publikum.


Titici
Titici er et italiensk brand kendetegnende med deres Flexi ramme i kulfiber, en feature der går igen på samtlige deres modeller fra MTB til Landevejsracer. Deres nye Gravelbike er et interessandt alternativ til dem der gerne vil have lidt mere komfort i en cross gravel ramme. Jeg havde lejlighed til at prøve den på 9 km tests rundstrækning udlagt til MTB og havde ingen problemer med med at følge med de tykke dæk. Mere om denne cykel i en senere test.

Tailfin
Engelske Tailfin har fået flotte omtaler i sit hjemland. En HighEnd cykeltaskeløsning til de hurtige drenge på dyrt carbon uden de nødvendige fittings.  En letvægtsbøjle på godt 300 gram monteres via stikakslen og et hurtigbeslag på saddelpinden. Der kan benyttes eksisterende tasker fra andre brands med en konverter, eller Tailfin egen taske og låsesystem.  De kan laste 9 kg pr side. Vi vender tilbage til dem fra Eurobike i næste måned, hvor de præsenterer flere nyheder til deres unikke system.

Basso
Italienske Basso har i Danmark et pænt publikum til deres HighEnd landevejsracere. Godt nyt til dem som vil lidt mere end kun asfalten med deres helt nye Palta. En cykel der kan alle de narrestreger med forskellige hjulstørrelser og dækbredder vi forventer idag af en moderne doitall racer. Bliver udbudt som rammekit og komplet cykel i forskellige udstyrsvarianter samt i tre farver. Prisen for en løs ramme bliver omkring de 2000 Euro.


WhiteCrow
I den mere kuriøse afdeling viste den hollandske hvide Krage (WhiteCrow) et lukket luftsystem til baghjulet, som de kalder den nyeste evolution indenfor affjedring. Princippet minder lidt om Schwalbe ProCore der forøvrigt har været meget stilhed omkring siden sin lancering i 2014. WhiteCrow tager konceptet en del videre og tilbyder et komplet system med indbygget pumpe og ventilsystem der fordeler luftrykket mellem en slange som lægges inden i et eksisterende Tubeless dæk. Systemet er helt mekanisk og betjenes via en knap der monteres på styret, som vi kender fra fjederelemeter og saddelpindsaffjedring.


Kross
Kross er polens største cykelmærke og er repræsenteret i Danmark. Det meset af deres produktprogram minder som de store brands flest. Vi bed dog mærke i deres for retrokendere klasssiske hardtrail i Reynolds 857 stållegering i et prisleje hvor de fleste kan være med.

Historiens vingesus
Når det blev for varmt kunne man søge tilflugt inde i sportshallen og tage en tur “down the mountainbike memorylane” og kikke på legerndariske Gary Klein alurammer, som stadig fremstår som noget af de flotteste mountainbikes fra tidernes morgen. Men også Joe Breezer, Ritchey og Cannondale havde modeller udstillet.

Cykel på vandet
Her fandt vi også RedShark, en vandcykel i nye klæder, som atter gør den i Danmark megen debat og uheldige omstændigheder på Jetski området aktuel igen. En pedaldrevet, helt motorfri sammenklappelig trimaran, kan give sjov på vandet på en ansvarlig og motions mæssig sund måde.  Produktet var endnu på prototype stadiet men får sin officielle præsentation senere på året på bådmessen i Dusseldorf.

Ossby
Kendere af Strida foldevcyklen vil nikke genkendende til den nye Ossby Arrow, der foldes lidt på samme måde, ikke den mest kompakte foldecykel, men afgjort en af de hurtigste.


Unparallel

viste nogle lækre cykelsko både til flatpedal og klampe, med et lækkert foer, som barfods ynderne vil have glæde af. En god ide til dem som cykler på et lidt mere afslappet plan på varme destinationer.


Ingen strøm
Naturligvis var der elcykler allevegne, men ingen cykelløb for elektriske cykler, endnu !!! Som altid blandt de brands der konkurrerer med hinanden, tyskerne ingen undtagelse hvor Cube nu viste deres Agree landevejsracer byggende på Fazua motorløsningen (So etwas müssen wir auch haben) mens firstmoverne Focus  stadig viser deres modeller allevegne men endnu ingen funktionsdygtige modeller man kan få lov at prøve/teste. 

Spansk kaos
LitiumKaos vakte opmærksomhed med en lille elektrisk foldecykel med indbygget frontaffjedring. Først lokket ind på standen spottende mediaaccredition fik man stukket en brochure i hånden på deres kommende Litium Hardtrail, som bliver præsenteret på Eurobike. Angiveligt en 13,5 kg elektrisk mountainbike med egenudviklet motorløsning. Mere om den næste måned.

Flere reportager om cykelløb, cykelturisme og produkter følger…

CYKELPORTALEN