CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Elegant emotorløsning fra FreeFlow Elegant emotorløsning fra FreeFlow
Hvorfor skal elcykler flest være tunge og ligne en kampvogn. Det vil et engelsk firma af motorsystemer lave om på. Elegant emotorløsning fra FreeFlow

Trods elmotorens og elcyklens lyksagligheder, er der langt mellem løsninger der i højere grad tilgodeser de æstetiske og designmæssig linier.

Hvorfor skal en cykel, der i sin grundkonstruktion er elegant og let,  ødelægges med kæmpe motorer og batterier, så de fleste elcykler kommer til at minde om en kampvogn,  samtidig med at gennemsnitsvægten på “vidunderet” ryger over de 20 kg.

Heldigvis er der nogle producenter, der går mod strømmen, og udvikler systemer hvor æstestik og lav vægt er det primære. En af dem som har fået succes med et sådant koncept, er tyske Fazua, vi besøgte sidste sommer.

En anden og stadig ret ukendt spiller, er engelske FreeFlow hvis motor og batteri vil kunne bringe en  komplet elcykel under de 9 kg.

Freeflow blev grundlagt i Glasgow af  Neil MacMartin i 2012, efter 15 år i familiens cykelfirma der bl.a har været med til at udvikle  motorsystemet til den elektriske udgave af den ikoniske Brompton foldecykel. FreeFlow motorsystemet er kendetegnende ved at være mere kompakt, lettere og have større effektivitet end eksisterende systemer.

I 2018 fik firmaet tildelt 1,7 mill Euro fra en investeringsfond, hvilket har betydet at der nu for alvor er kommet gang i projektet, der naturligvis er patenteret.

Firmaet er begyndt at indgå OEM aftaler med underleverandører, så forhåbentlig vil vi snart kunne se de første serieproducerede systemer på markedet.

Link

CYKELPORTALEN