CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Dims afslører stort cykelkup Dims afslører stort cykelkup
Cykeltyve blev for nylig afsløret af den lille danskudviklede sporingsenhed DIMS. Enheden, der i øjeblikket sælges i tusindvis i Danmark, har netop ledt... Dims afslører stort cykelkup

Dims02

Cykeltyve blev for nylig afsløret af en lille, danskudviklet sporingsenhed. Enheden, der i øjeblikket sælges i tusindvis i Danmark, har netop ledt politiet til en trailer med 12 dyre mærkecykler samt flere litauiske nummerplader.
Da Christoffer Mørch i slutningen af marts måned parkerede sin cykel i Ryesgade i Aalborg, var den både låst og fastgjort til en lygtepæl med kæde. Derfor regnede han ikke med at miste sin cykel til cykeltyve, men det var præcis, hvad der skete samme aften.
Heldigvis var Christoffer Mørchs dyre cykel til godt 9.000 kr. udstyret med en såkaldt Diims, der var skruet fast på bagsiden af en refleks på bagagebæreren. Diims er en lille, billig batteridrevet enhed, der udsender elektroniske radiosignaler, som opfanges af et fintmasket antennenetværk, installeret i postbiler og postbygninger. Ejeren kan via internettet se, hvor cyklen har været, og dermed følge dens færden.
Christoffer Mørch kunne derfor online følge sin cykels rejse ned gennem Jylland. Samme aften som cyklen forsvandt, blev dens signal først registreret i Støvring, ca. 20 km syd for Aalborg. Senere blev signalet opfanget i Randers og senere igen ved havnen i Aarhus, hvor cyklen tilsyneladende ikke bevægede sig fra. Christoffer Mørch kontaktede derfor politiet og fortalte, at hans cykel var blevet stjålet, og at han via sporingsenheden havde en klar fornemmelse af, hvor den befandt sig.
Sammen med politiet fandt han frem til en trailer, der stod parkeret ved Marselisborg Marina. I traileren fandt politiet ikke bare Christoffer Mørchs cykel, men også 11 andre dyre cykler. Traileren indeholdte også flere sæt litauiske nummerplader, tøj og madpakker, hvilket tyder på, at cyklerne var på vej ud af landet. Christoffer Mørch er derfor meget glad for at have fundet sin cykel igen:
– Hvis ikke jeg havde kunnet spore min nye Avenue-cykel, er det min klare overbevisning, at jeg aldrig havde set den igen. Dagen efter at min cyklen blev stjålet på Ryesgade i Aalborg, kunne jeg ved hjælp af Diims og i samarbejde med politiet finde frem til den på en adresse i Aarhus. Jeg kan klart anbefale andre, der er glade for deres cykler, at montere en Diims.

Dims03

Dårligt nyt for tyve
Det er danske Commotive, som står bag opfindelsen af Diims, og siden lanceringen sidste år er der allerede solgt i tusindvis af den lille sporingsenhed.
– Diims er så lille, at den kan monteres på en lang række ejendele, hvilket ikke bare giver ejeren større chance for at opspore sine stjålne ting, men det kan også medvirke til, at tyve bliver usikre på, om tyvekosterne skulle have en sporingsenhed i sig, fortæller Nicolai Lind Jørgensen, salgschef for Diims-konceptet.
Og fundet af de 12 cykler i Aarhus er ikke enestående. Diims har også medvirket til flere andre opklaringer, herunder blandt andet et omfattende tyveri af biler.

Link

CYKELPORTALEN