CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Et lille stykke elektronik koblet sammen med flere tusinde postbiler og posthuse kan på ganske kort tid opspore en forsvunden cykel. Det er den...

Et lille stykke elektronik koblet sammen med flere tusinde postbiler og posthuse kan på ganske kort tid opspore en forsvunden cykel. Det er den danske virksomhed Commotive, der står bag den patenterede opfindelse Diims, som forventes at blive et must-have for alle cykelejere i løbet af få år.
Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2011 stjålet 71.952 cykler i Danmark – det svarer til ca. 200 om dagen. Kun et fåtal af cykeltyverierne opklares, fordi der ikke er ressourcer nok på området. Men nu gør en ny, lille elektronisk enhed kaldet Diims, der måler blot fire centimeter i diameter og er ti millimeter tyk, det muligt at opspore en forsvunden eller stjålet cykel overalt i Danmark. Diims anvender Post Danmarks postbiler og posthuse, og den koster kun få hundrede kroner.

– Diims er en helt ny og billig metode til genfinding af forsvundne cykler. Teknologien er både simpel og effektiv, og Diims’en kan nemt gemmes væk i cyklen. Vi sikrer, at du altid kan holde øje med, hvor din cykel befinder sig, fortæller Nicolai Lind Jørgensen, salgschef for Diims-konceptet.
Den lille Diims udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af et fintmasket antennenetværk installeret i postbiler og postbygninger. Postbilerne opererer overalt i landet, og den bortkomne cykel skal blot befinde sig inden for 10-200 meter af antennenetværket (f.eks. en postbil) for at blive registreret. Herefter kan ejeren se registreringen via sin personlige adgang til Diims’ onlinesystem eller den tilhørende app.
Mange Diims-enheder er allerede i anvendelse, både i cykler, biler og andre køretøjer. En af de glade Diims-ejere er Rasmus Bergholt, der tidligere på året fik stjålet sin bil. Han havde heldigvis blot to uger forinden monteret en Diims i bilen og kunne derfor følge sporet på bilen via Diims’ onlinesystem.

– Jeg var meget positivt overrasket over, hvor præcis en adresse, Diims-systemet kunne oplyse mig. Sammen med politiet kørte jeg direkte hen til det sted, hvor bilen stod parkeret, fortæller Rasmus Bergholt og fortsætter: – Min bil kunne jo have været hvor som helst, og Diims’en var den absolut eneste grund til, at vi fandt frem til den igen.
Efter ganske få dage var Rasmus Bergholts bil ikke bare tilbage på sin retmæssige adresse, men politiet fik samtidig vigtige spor i en stor sag om adskillige biltyverier. På samme måde vil mange cykelejere nu kunne følge cykeltyvens spor vha. signalerne fra den lille Diims. Meget tyder på, at tyve går en mere usikker fremtid i møde:

– Alle burde få monteret en Diims i cykel – ikke kun fordi det gør genfinding nemmere, men også fordi tyve bliver usikre på, om der nu skulle være en lille sporingsenhed skjult et eller andet sted. Vi håber desuden, at de mange danskere, der hvert år køber hælervarer, tænker sig om en ekstra gang, siger Nicolai Lind Jørgensen fra Commotive.
En række anerkendte organisationer og virksomheder er allerede i gang med at anvende Diims. For eksempel har den tyske cykellygteproducent ABUS indgået et samarbejde med Diims, hvor enheden
indbygges i cykeludstyr, bl.a. i en ny baglygte, så cyklen kan genfindes. Derudover viser både politiet og forsikringsbranchen stor interesse for produktet, der henvender sig til en bred palette af produktsegmenter, bl.a. cykler, biler, scootere, motorcykler, skov- og parkmaskiner og bådudstyr.
Diims har sin helt egen hjemmeside, hvor man kan se introvideo, forhandlerlister, samlevejledning og meget mere. Klik ind på www.diims.dk

Om Diims
Diims er en lille vind- og vejrbestandig sporingsenhed på 4 cm i diameter, der nemt kan skjules i en bil, cykel, scooter eller lignende. Enheden udnytter Post Danmarks landsdækkende antennesystem ved at udsende et signal, der opfanges af postvæsenet køretøjer og bygninger, og som efterfølgende videresendes til et onlinesystem. Diims holder strøm i to år, og når det er tid til at skifte batteri, får kunden besked, og det nye batteri kan holde to år igen. Modsat andre sporingsenheder på markedet koster Diims kun 399 kr., inkl. batteri, abonnement på sporing koster 8 kr. om måneden. Diims er udviklet af Commotive og kan købes ved udvalgte forhandlere.

CYKELPORTALEN