CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

De små ting tæller… De små ting tæller…
Tit er det i de små ting at forskellen ligger. En af de store nyheder på Taipei Cycle Show var afgjort i småtingsafdelingen. Industri... De små ting tæller…

Saint-Gobain-Media-Launch-01

Sant-Gobain hører blandt de 52 største industri logomotiver i verden.  Grundlagt i 1665 og idag med mere end 200.000 ansatte.  Hvad får sådan en industrimagnet til at kaste sig over cykeldele i småtingsafdelingen ?  Faktisk er det ikke noget nyt. Firmaets NORGLIDE® Komposit lejer RENCOL® Tolerance Ringe og  NORsLIDE® kabelstrømper har i mange år været en fast bestanddel af deres Performance Plastics Group og brugt i adskellige kendte cykelbrands.

Stort set alle bevægelide dele på alle typer cykler kan have glæde af Sant-Gobains produkter, lige fra styrfittings til kabler, affjedringsforgafler og gearkomponenter. Mange af de store producenter har allerede set fordele i at implementere teknologien i deres produkter. Det gælder bl.a RockShox og SRAM.

sram10
SRAM RED landevejsgruppen har NORGLIDE® Komposit lejer i bremserne og gearkomponenterne. Dette i kombination med  NORsLIDE® kabelstrømperne giver lavere vægt og friktion kombineret  med længere holdbarhed.

cane creek

Styrfittings er en af de bevægelige komponenter hvor lav friktion er afgørende. Cane Creek har i deres AER styrfitting ertattet de traditionelle 20 grams kuglelejer med komposit leje teknologi fra Norglide®  De er lidt af en revolution i lejeteknologi hvor man benytter en  sandwichs konstruktion med en base af aluminum base med to lag af lav friktions PTFE tape og en elastomerisk gummibalnding. Det giver et leje på kun  1.5 gram . Dette leje har væsentlig større slidstyrke og mindre gnidningsmodstand.  Desuden er det fuldstændig modstandsdygtig mod vand og skidt.

tern

Også dagligdagscykler har glæde af disse produkter. Foldecykel specialisten Tern bruger NORGLIDE®  lejer i deres ramme hængsel og deres Physis 3D-justerbare styr og frempind.  Læs vores test af  Link P24H her.

FSA-Gravity

Pedallejer er en udsat komponent med stor belastning og slid. FSA Gravity Pedals bruger som de første Nordglide@ komposit lejer i deres pedaler.  Noget tyder på at de traditionelle kuglelejers tid er ved at være forbi og når de så ovnikøbet kommer fra en af industriens giganter, er der større sandsynlighed for at det bliver udbredt til masserne.

Norglide-05

Link

 

CYKELPORTALEN