CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Dansk ladcykel vinder pris i Tyskland Dansk ladcykel vinder pris i Tyskland
Denne weekends cykelmesse i Dusseldorf bød på dansk overraskelse Dansk ladcykel vinder pris i Tyskland

 

Flere danske cykelproducenter har måtte erfare, at det ofte kan være svært at være profet i eget land, hvor janteloven stadig har gode kår. Så folkene bag danske Coh&Co måtte til Dusseldorf for at få deres anerkendelse for nytænkende design.  Dusseldorf oplever som flere andre tyske storbyer, en stadig stigende interesse for cykling, ikke mindst på ladcykel området. I Tyskland taler man ligefrem om et Cargo Bike Boom.

VelSled fik prisen i kategorien Bedste CargoBike. I opløbs feltet blandede sig en anden dansk ladcykel, Larry vs Harry Shorty sammen med tyske Riese & Müller Load 75 og taiwanesiske Tern GSD vi tidligere har haft fornøjelsen at  teste. I dommervurderingen blev der lagt vægt på nytænkning indenfor materialevalg og tekniske løsninger omkring forgaflen, noget som kan bringe den klassiske  LongJohn udformning ind i det 21 århundrede med væsentlig bedre køreegenskaber.

VeloSled vakte allerede sidste år international opsigt på Eurobike, men også herhjemme på den nylig afholdte Copenhagen Bike Show var slæden på display.  VeloSled Anna er lidt usædvanligt for en ladcykel, konstrueret i  kulfiber med en lavt placeret whisbone forgaffel med lavt tyngdepunkt. Trods den lave vægt kan den alligevel laste 200 kg, både børn og varer. Prisen for vidunderet ligger mellem kr 29- og 39.000,- afhængig af udstyrs variant. Cyklen er klar til levering på preorder i løbet af sommeren.

Link

CYKELPORTALEN