CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Danmark indtager også i 2015 førstepladsen på ECF cykelbarometer Danmark indtager også i 2015 førstepladsen på ECF cykelbarometer
For andet år i træk er Danmark helt i front som det bedste cykelland i Europa kåret af den europæiske cyklist organisation ECF Danmark indtager også i 2015 førstepladsen på ECF cykelbarometer

ECF-Cycling-Barometer

Den Europæiske cyklistorganisation The European Cyclists’ Federation (ECF) har netop udgivet deres andet cykel barometer.  Første gang lanceret i 2013 De enkelte lande bliver bedømt ud fra 5 forskellige kriterier, som samlet giver et bredere og mere nuanceret syn på hvordan cykeltemperaturen er i de 27 EU lande.

“In God we trust, everyone else must bring data” Denne ironiske kommetar kom fra New York tidligere borgmester og symboliserer tydeligte hvilke beslutninger politikerne skal tage idag. Der findes ingen pålidelige og fælles tal for hvordan det står til med cyklingen i Europa idag. Data på tværs af grænserne besværliggøres af forskellige statestikker. Det var i dette lys at ECF satte sig for at lancere ECF Cycling Barometer. Ud fra point i de frem forskellige katogier summeres tallen og den endelige score fremkommer.

Nu efter to år har ECF besluttet at kikke på hvor meget tingene har ændret sig, samt hvad der kan ses ud af de nye tal for det seneste EU land, Kroatien.

Resultatet 
Som i 2013 ligger Danmark og Holland igen i toppen, fulgt af de samme fire lande lige efter, Sverige, Finland, Tyskland og Belgien Slovakiet er hoppet et par pladser op og ligger nu foran England og Frankrig. Også Luxemborg er rykket frem sammen med Spanien. Nogle lande har mere eller mindre bebeholdt deres position, lande som Ungarn, Østrig, slovakiet og Tjekkiet. Irland skuffer med at have rykket adskillige pladser ned, trods store nye projekter specielt i Dublin.

Rank Country Rank Country Rank Country Rank Country
 1  Denmark  10=  Slovakia  19  Estonia  28  Romania
 2  Netherlands  UK  20  Poland
 3  Sweden  12  France  21=  Bulgaria
 4  Finland  13  Luxembourg  Ireland
 5  Germany  14  Czech Republic  Latvia
 6  Belgium  15  Lithuania  24=  Greece
 7  Slovenia  16  Croatia  Malta
 8  Hungary  17  Italy  26  Cyprus
 9  Austria  18  Spain  27  Portugal

Link

CYKELPORTALEN