CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ECF lancerer Europæisk Cykel Barometer ECF lancerer Europæisk Cykel Barometer
Som optakt til VeloCity 2013 der løber af stablen i Wien i næste uge har ECF netop offentligjort deres cykelbarometer for de 27 EU... ECF lancerer Europæisk Cykel Barometer

Danmark nr 1

Den Europæiske Cyclist Federation ECF, der er en sammenslutning af de europæiske landes nationale cyklistorganisationer, der  i Danmark varetages af Cyklistforbundet, har netop offentliggjort deres rangliste over de 27 europæiske medlemslandes rangorden mht til cykling. Resultatet er blev til på baggrund af en række spørgeskemaer som dækker bredt indenfor alle aspekter af  cykling.

Måske ikke så overraskende ligger  Holland og Danmark på en delt førsteplads vurderet ud fra:  daglige cykling niveauer, cykelturisme, advocado aktivitet, cykelsalg og cyklisternes sikkerhed mens lande i den sydlige og østlige del af Europa viser at de har stort potentiale for forbedringer.

Projektleder Chloe Mispelon sagde “Det vigtigste formål for at lancere ECF Cycling Barometer i dag, er at få folk til at tale om internationale sammenligninger indenfor cykling. Vi bliver konstant spurgt om, hvilke lande i Europa der er ‘bedst til cykling.  ECF Cycling Barometer er vores måde at ssætte en debat igang omkring de fem dimensioner indefor cykling vi prioriterer højest.

Vi er overbeviste om at vores resultater, viser en stærk korrelation med andre data og viden om cykling, men vi opfordre stadig EU Horisont 2020 forskningsprogram til at etablere data, der opdateres og vedligeholdes frem  til 2020.  Barometeret viser, at vi virkelig har brug for pålidelige statistikker om cykling i EU for at gøre det muligt for regeringerne og andre beslutningstagere at vurdere fremskridtene indnefor cykling og tillade samarbejdsmetoder mellem landene for at forbedre cykling for alle europæiske borgere. ”

Indtil nu, har det været svært at sammenligne de europæiske lande og af graden af ​​deres cykelniveau på tværs af mange områder. Forskellige nationale statistikker og mangel på data gør det svært at være sikker på om cyklingens niveau i hvert enkelt land. Det entydige ECF Cycling Barometer tog fem verificerbare EU-dækkende undersøgelser, for at eliminere fejlkilder. Landene har herefter fået point efter deres rang i hvert område, for herfeter at blive summeret til det endelige resultat.

ECF generalsekretær Bernhard Ensink sagde: “Dette er en værdifuld analyse, der arbejder på tværs af flere discipliner. Nu kan interessegrupper og  vores samarbejdspartnere bruge dette til at presse regeringerne for alvor, for en målbar ændring.  Hvis vi skal fordoble cykling i Europa er det også afgørende for EU at bruge disse data og udvikle det til at vise, hvor strategiske investeringer, strukturfonde og forskningsmidler skal fokuseres i de kommende år. ”

Resultaterne er:
1. Danmark og Holland  125 point
3. Sverige
4. Finland
5. Tyskland
6. Belgien
7. Østrig
8. Ungarn
9. Slovakiet
10. England
11. Frankrig
12. Slovenien
13. Tjekoslovakiet
14. Irland
15. Letland og Italien
17. Latvia og Grækenland
19. Luxenborg
20. Polen og Litauen
22. Cypern
23. Portugal og Spanien
25. Bulgarien
26. Rumænien
27. Malta

Links

CYKELPORTALEN