CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelmotivation Cykelmotivation
Tanker om cykelmotivation eller manglen på samme... Cykelmotivation

 

Januar er altid årstiden hvor alle “frelste” sundhedsappostle skal prikke til din eventuelle dårlige samvittighed og prøve at lokke dig i fitnesscenter, hyre en personlig træningscoach eller gå på udrenselseskur. Men du kan jo også anlægge en anden tilgang og tage det helt roligt og bare følge årstidernes naturlige rytme.  Der findes nemlig ingen nemme og hurtige løsninger.

Motion og i denne forbindelse cykling er hvis det skal fange din vedvarende interesse, for de fleste ikke noget at starte på i januar måned, hvor alle odds er imod en. Vinterbadere begynder jo heller i at bade i januar.
Ting tager tid så hvorfor ikke give sig selv de bedste odds og starte stille og roligt ud og gør det lidt lettere for sig selv og starte lidt længere henne på sæsonnen.

Måske du skulle vende det hele på hovedet og tage udgangspunt i sommerhalvåret hvor alting triller en smule lettere. De fleste af os har når de første efterårsstorme med regn og rusk sætter  ind, en tendens til at hoppe af cyklen og over i bussen og bilen igen, men det et netop her du skal blive ved. Naturligvis ikke på fuld styrke men bare holde det ved lige vinteren igennem uden at det behøver at være specielt hårdt. Gør det til en anden rutine end bussen eller bilen. Ingen fanatisme her, men en smule modvind ind i mellem er ikke at foragte. Det styrker sjælen og det gælder om at bryde vanens magt og udfordre sig selv. Og de cykelture man husker er aldrig dem i solskin men derimod dem hvor det ikke lige gik efter planen. I tilgift får du også en gratis banan i turbanen, iform af følelsen som et bedre og mere frelst individ end bus- og bilzombierne 😇 Kunne ikke dy mig…

Og hvorfor ikke forberede sig på kommende tider hvor bilen får samme lavstatus som rygning og bliver begrænset og forbudt. 🤔 I have a dream and Live It.

Gode råd hvis det skal lykkes

 • Cykling behøver ikke kun at være præstationer og vindermentalitet selvom det er svært at overhøre i cykelmarkedsføringens “hellige” navn hvor alt kun drejer sig om præstationer.
 • Alene det at bevæge sig, og være ude i den friske luft og nyde naturen og fuglenes fløjten er en lige så stor del af oplevelsen.
 • Gør det til en integreret del af din hverdag.
 • Stress og Jag er ikke befordrende for motivationenen.
 • Gi dig tid.
 • Hvorfor stresse hjem fra arbejde i den rullende ligkiste for herefter at stresse ned i motionscenteret igen.
 • Det et dømt til at mislykkedes på den lange bane. Tag ungerne med eller cykel dem i skole i anhængeren.
 • Cykel til og fra dine daglige gøremål.
 • Værd kreativ og gør hvad der passer for dig/jer ikke hvad andre siger
 • Tag det roligt
 • Hold pauser
 • Husk du et et menneske ikke en maskine når din metodiske planlægning ikke lige går efter planen.
 • Ha det sjovt og husk først ude i kulden og på nippet til at opgi, at du får det tifold tilbage i form af velvære  hjemme igen.

God fornøjelse med cyklingen uanset niveau og form. Vi slutter lige af med et par nyttige artikler for både den præstationshungrende cyklist hvor alt skal gøres på tid og en for de mere magelige. Skal ikke tages alt for bogstaveligt :o)

 

CYKELPORTALEN