CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Naturligvis er Cykelmessen i Vejle en lilleput sammenlignet med Eurobike, men den giver en god indikation af hvad den danske cykelbranche vælger at tilbyde...

Naturligvis er Cykelmessen i Vejle en lilleput sammenlignet med Eurobike, men den giver en god indikation af hvad den danske cykelbranche vælger at tilbyde de danske cykelforbrugere for den kommende sæson.
Jeg har sagt det før og skal sikkert blive ved med at sige det de næste mange år.  De danske cykelgrossister mangler visioner !!!  År efter år er udbudet i det store hele,  racercykler, mountainbikes og ordinære hverdagscykler.  Branchen praler jo selv af at det går rigtig godt,  men hvorfor så ikke bruge det overskud til at være lidt mere visionær og prøve noget nyt og alternativt i stedet for kun at præsentere det samme, fordi det nu engang er det sikre valg. Der er et  kæmpe marked for alternative cykelprodukter og producenter, men det kommer ikke af sig selv og skal naturligvis opdyrkes…

Henved 70 udstillere havde fyldt de tre haller i DGI huset i Vejle. De fleste af dem gengangere, men også nogle nye spillere havde meldt sig på banen.  Her er hvad vi faldt over af interesandte nyheder.

Bont
er et australsk skomærke som den norske sprintkonge Thor Hushovd sværger til.  Skoene skal en tur i ovnen for at de opnå den perfekte pasform for lige netop dine fødder. Genialt simpelt men også en dyr løsning omkring 2500 kr for et sæt sko, og kønne er de sku’  ikke…
Intercycle.dk

Monoporter
Vi har tidligere testet denne meget gennemtænke ethjulede anhænger Weber Monoporter, som kan sammenfoldes for let transport og opbevaring. Den er nu repræsenteret i Danmark igennem
El-Mas.dk

Ghost
Tyskle Ghost-bikes har tidligere været repræsenteret på det danske marker. De er nu tilbage med fuldt program til nogle meget rimelige priser.
Ghost-bikes.dk Vi  kommer med en tst af Ghost cyklerne i løbet af foråret 2011.

Cervelo og 3T
skal fremover distribueres igennem EnergySport.  Begge produkter er high end produkter tiltænkt nichen af racercyklister. Begge producenter blev forøvrigt præmieret med en Eurobike Award.
EnergySport.dk

Cannondale
som hidtil har understøttet deres forhandlernet i Danmark via en agent og deres distributionskontor i Holland, skal fremover distribueres igennem Bjarne Egedesø selskabet Intercycle.   Lidt skuffende havde de ikke taget Cannondales nye el-cykel med.
Intercycle.dk

Scott
Hvad Cannondale så ikke viste kunne tilgengæld ses hos Scott, i form af deres limefarvede Sub10 el-cykel der også bygger på Bosch E-drive.
Scott-Sports.com

Reelight
hvis induktionscykler vi før har testet, kommer nu med deres første konstant lysende lygtesystem. Hele induktionssystemet er forbederet og gjort mere bruger og monteringsvenligt. Det ser meget lovende ud og vi vil naturligvis vende tilbage med en test så snart de kommer på markedet.
Reelight.dk

TSG
skaterhjelmen er originalen som startede en ny trend.  I modsætning til stort set alle “kopiprodukterne” på markedet har de en fantastisk pasform i form af en slags blæksputte opbygning som opdeler selve hjelmem i 4 dele som derved tilpasser sig omkring hovedet.
Topmodellen er super let og koster 899,-
Verticalb2b.com

Litespeed og Quitanoroo
Litespeed har hidtil koncentreret sig om ekslusive håndbyggede titaniumsrammer, men sidste år lancerede de så deres første kulfiberramme C1 som siden har fået følgeskab af C2 og C3.  De er kendetegnende ved deres ekstreme dimensioner i skrårør og krankboksområdet som gør dem til nogle af de stiveste kulfiberrammer på markedet. Nu repræsenteres mærket i Danmark af DDtri som hidtil har haft de epokegørende Quintanoroo tritathlon rammer i programmet.
DDtri.dk

Agu
vil nu til at profilere sig meget stærkere i Danmark. Agu er først og fremmest funktionelt cykeltøj til almindelige cyklister, selvom de skam også laver topprodukter som kan konkurrerer med alle topcykeltøjsmærker.  Desuden har de en omfattende sko og taskeserie. Vi vender tilbage med test af nogle af deres produkter.
Agu.com

SunRace
er en division under Sturmey Archer.  Sturmey Archer har hidtil koncentreret sig om lav og mellemprissegmentet, men deres landevejsgruppe NRZ Red er første bud på et top landevejsgruppe som skal konkurrere med de store spillere på markedet.  Det danske cykelhold Team Glud & Marstrand som er sponseret af PythonPro kører med SunRace NRZ Red gruppen.  Vi vender tilbage med en test af gruppen og teamcyklen meget snart.
Pythonpro.com

Zigobikes
er et amerikansk mærke som på snedig vis kombinerer en børnetrailer, cykel og klapvogn i et og samme produkt.  Ud over naturligvis at fungere sammen kan cykel og klapvogn benyttes hver for sig. Det giver nu helt nye muligheder for den travle børnefamilie som ikke vil bassere deres liv på en bil.
Zigobikes.dk

Selle SMP
er en af hollandske Veltec store program  af nye produkter på det danske marked.  Sadlen er konstrueret specielt til dem som har siddeproblemer på alle andre sadler. Den er konstrueret af en læge.
Selle SMP.com

O-Synce
er et mindre tysk firma som har gjort sig gældende med en serie produkter som kombinerer enkelhed med funktionelt design. Vi tester Navi2move i øjeblikket.
Peakbike.dk

New Ultimate
er JTImport eget komponentmærke.  Hvad der startede som en saddelpind har støt og roligt udviklet sig til en komplet komponentpalette som nu yderligere suppleres med to MTB rammer i henholdsvis aluminium og kulfiber.
JTImport.dk

Dynamic
er et tysk smøreprodukt som fik topkarakterer i et stor sammenlignende test af smøremidler i tyske Mountain Bike. Der er tre produkter, alround, landevej og mountainbike. Vi vender tilbage med en test  senere på året.
JuhlCycling.dk

Spanninga
Nyeste skud på stammen fra lygteproducenten Spaninga er en smart lille diodelygte kaldet Pirate.  Vi har tidligere testet deres batterilygter og er lige nu i gang med at teste deres dynamolygter.
Danagentur.dk

Selle Royal
er først og fremmest kendt for deres sadler med deres patenterede RoyalGel. Nu lancerer de nogle nye ergonomiske styrgreb efter samme principper som deres sadler. I modsætning til de fleste konkurrenter,  har de tre udformninger som passer de tre mest gængse styrtyper.
SelleRoyal.com

Se flere billeder her.

CYKELPORTALEN