CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelhjulet fejres Cykelhjulet fejres
Mannheim anses af mange for arestedet for cyklens tilblivelse, og det fejrer byen naturligvis på behørig vis i forbindelse med 200 året for cyklen.... Cykelhjulet fejres

Cyklen fejrer i år 200 året for dens tilblivelse, selvom der stadig er nogen tvivl om dens eksakte oprindelse. Mange anser Tyskland og Mannheim for arnestedet, vel og mærke hvis man ser Drasinen som den første cykel. Opfundet af aristokarten Karl von Drais i 1817.  En håndværksmæssig flot udført løbemaskine i træ, uden pedaler. Læs vores artikel om Drasinen her.

Den 16 september vil Mannheim under sloganet   “Monnem Bike – Where it all began” fejre  årsdagen, men der er masser af faste udstillinger og arangementer i løbet af året, hvis ens cykelvej falder forbi den smukke by.  Drasinen var ikke særlig brugbar, den var et stykke legetøj for de velhavenre, til tidsfordriv i parkerne.  Det var først omkring  1860, hvor der kom pedaler på køretøjet at udviklingen for alvor tog fart. Adskillige undersøgelser placerer altid cyklen i top tre som en af de mest betydende opfindelser meneskeheden har gjort.

Link

 

CYKELPORTALEN