CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En cykelklassiker genoptrykkes En cykelklassiker genoptrykkes
Hvem der opfandt cyklen er der delte meninger om, men i brede kredse går den for at have 200 års jubilæum i år, selv... En cykelklassiker genoptrykkes

2017 er officielt gjort til 200 året for cyklens opfindelse, selv om det næppe er helt korrekt, da den moderne cykel som vi kender den idag, er resultatet af mange forskellige opfindelser hvor mennesket er blevet befordret af muskelkraft. Men af mange anses den tyske Baron Carl von Drais for opfinderen med hans Drais’schen Fahr-Mashine fra 1816 (patenteret i 2017) og udstillet på verdensudtillingen i Paris i det herrens år 1818.  Men en rigtig cykel er den nu ikke, vel nærmest en slags løbecykel uden pedaler.  Noget der lignede pedaler kom først i 1839 da et skotsk smed ved navn Macmillian konstruerede træk på baghjulet via nogle trækstænger.

Tilbage til den tyske Baron der som tyskere flest jo er grundige anlagt og i detajler beskrev sin opfindelse i vel det man kan kalde verdens første cykelbog.  Det skal der naturligvis koges suppe på endnu engang,  så det lille tekniske bogværk er nu blevet genudgivet meget passende til 200 års dagen. Hvis ellers historiens vingesus kan trænge igennem i den virtuelle virkelighed bag de lysende små skærme, koster den lille sag den nette sum af én europæisk tier.

BESCHREIBUNG DER V. DRAIS’SCHEN FAHR-MASCHINE UND EINIGER DARAN VERSUCHTEN VERBESSERUNGEN
112 Seiten
ISBN 978-3-942836-09-8
Westhafen Verlag

 

 

CYKELPORTALEN