CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Velbesøgt Copenhagen Bike Show i nye rammer. Velbesøgt Copenhagen Bike Show i nye rammer.
Weekendens cykelmesse i København var rent publikumsmæssigt et stor succes. Velbesøgt Copenhagen Bike Show i nye rammer.

Efter fire år i de gamle lokomotivhaller var Copenhagen Bike Show i år flyttet tættere på byen, til de arealmæssigt mindre Øksnehallen.  Flot lokation, men en smule presset da besøgstallet var på sit højeste, som oversteg alle forventninger med godt 8.500 besøgende om lørdagen og lidt under 6.000 om søndagen.

Den danske cykelbranche har desværre aldrig vist det helt store sammenhold, når talen faldt på en fælles messe for cykelforbrugeren, hvor specielt alle de “store” med få undtagelser brillerer med deres fravær og nu udelukkende koncentrerer sig om rene lukkede forhandlermesser for at holde liv i en stadig hårdere presset detailhandel.

Heldigvis er der lyspunkter hvor flere af de “gamle” store er ved at vende tilbage, enten direkte eller via forhandlere og konceptbutikker. Således var både Trek Danmark, Egedesø og Bike Toyz tilstede.

Copenhagen Bike Show har dog stadig  godt fat i de nye små udenlandske udbydere, som gerne vil vise deres produkter frem for slutbrugeren. I modsætning til vore tyske naboer, er cykelsport og landevejscykling stadig mest i fokus, men Cargobikes og Gravel endnu lurer lidt i kulissen.

Foredrags udvalget var i år meget bredt og fordi det var en integreret del af messen kunne folk komme og gå, til indlæggene, hvilket gav mange flere tilhørere end tidligere. Rart at se at turcyklismen som nu hedder Bikepacking kan lokke mange tilhørere til. De rigtige eventyrcyklister Kenneth og Marie tur på Fatbikes fra Ildlandet til Alaska var afgjort messens mest inspirerende indslag.

Cykelrejser var godt repræsenteret både ind og udenlands lige fra en tur Bornholm Rundt til langtur gennem fire lande på Eurovelo nettet fra Prag til Budapest.  Christian Ritter oplyser at næste års messe også vil blive afholdt i Øksnehallen en weekend i marts.

Vi bringer lidt højdepunkter fra de mange stande. Baggrundartikler og test af flere af produkterne bringes løbende i den kommende tid.

Assos
Cykeltøj ændrer disse år langsomt form fra de helt rene og stramme linier, til at være en smule mere universelt og afslappet i sit snit.  Trail Collection er en fin kombination af de populære løsthængende Freeride og mere tætsiddende landevejstøj.  Vi vender tilbage med en test i løbet af kort tid.

Bycykel i sten og kulfiber
CohogCo viste en meget flot designet bycykel med monobagstag og remtræk. Den er produceret i 100 % genanvendelig kul og stenfibre. I modsætning til de populære fjerlette landevejsracere i kulfiber er der her langt vægt på pålidelighed og styrke som kan klare et dansk vejrlig med salt og sjap. Den aparte bagramme er ikke kun design. Det er også uhyre praktisk når cyklen skal rengøres.

Python Diy Kit
PythonPro har fået et gevaldigt designmæssigt facelift med nyt Logo og farver, som klæder dem rigtigt godt. Samtidig tilbyder de nu kunder et saml selv kit som består af alle komponenter minus hjul. Det hele leveres i en flot kasse som præsenterer det i bedste Apple Watch stil. Der kan vælge smellem forskellige Shimano grupper og det hele kan også suppleres med valgfri hjulsæt.

Foldbar elcykel
GoCycle er en engelsk udviklet i 2009, elektrisk foldecykel med mono ophængte hjul som kun vejer 16 kg og som sammenfoldet kan bæres i en lille taske.  Designet og de tekniske løsninger er kompromisløst.

Kompakt svensk elcykel
Elbi er en super kompakt minicykel med elmotor, frontrack og bæltedrev. Perfekt til det travle bymiljø. Cyklen søges finanseret via crowdfunding, som lanceres på Indiegogo i april måned.

Ampler 
Med base i Tallin udvikler Ampler flot designede elcykler med bæltedrev, navmotor og indbygget batteri i stellet. Stilmæssigt minder de mere om en almindelig cykel end en ofte klodset elcykel.

Link

 

 

CYKELPORTALEN