CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Copenhagen Bike Show 25 – 26 marts 2023 Copenhagen Bike Show 25 – 26 marts 2023
Øksnehallen danner rammen med masser af cykler og cykeldimser den kommende weekend... Copenhagen Bike Show 25 – 26 marts 2023

Den kommende weekend 25 – 26 marts står i cyklens tegn, når Copenhagen Bike Show slår dørene op for syvende gang i Øksnehallen. Løjerne foregår få hundrede meter fra Københavns Hovedbanegård, så måske det var en ide at vise gode takter og ankomme til messen på cykel eller med offentlig transport, så biltrængslen kan få en tiltrængt pause. Du kan læse en af vores tidligere rapporter fra udstillingen her.

Copenhagen Bike Show slår dørene op for syvende gang.  Weekenden den 25 – 26 marts.

Aldrig har messen kunne fremvise så stor en mangfoldighed i cykler og cykeltilbehør, herunder ikke mindst tilstedeværelse fra den danske cykelbranche, som i stadigt større grad går direkte ud til forbrugerne.  Det er muligt at slippe for køen og købe billetter direkte på forhånd.  For de hurtige kan du få en to timers billet for kun kr. 75,-

  • Køb din billet her

Spændende nyt fra Skandinavien
Falder din vej forbi messen, kan du i det mere nicheprægede og nyskabende, finde en dansk opfindelse i tyverisikring og en bæredygtig svensk bambuscykel med rør fra Uganda.

BIKE KEY
Cykelregister-firmaet Bikekey præsenterer i samarbejde med cykelfabrikanten EFUTURE de første danske cykler med en indlakeret tyveri-sikring: En QR-cykelnummerplade ! Nummerpladen kan scannes af alle med en smartphone – og resultatet af scanningen viser med det samme om cyklen er meldt stjålet. Med andre ord får en cykeltyv svært ved af afsætte en cykel med indlakeret nummerplade.

Emil Maigaard, indehaver af EFUTURE, var klar til et samarbejde, da han havde sat sig ind i Bikekeys digitale univers. ⁃ ”Bikekey har gravet sig dybt ind i problemet med cykeltyverier og har udviklet den moderne løsning, vi har manglet. Vi sælger elcykler af høj kvalitet, og det har kæmpe værdi for vores kunder, at vi kan værne dem bedre mod tyveri.”,

Selve nummerpladen er også tyve-sikker, for den kan ikke fjernes uden at ødelægge lakken. Skulle en tyv alligevel have held til at stjæle din cykel – ikke for at sælge den – men for at blive transporteret et andet sted hen, ja så kan finderne af din forladte cykel scanne nummerpladen og sende dig en besked om, hvor den står.

Det er firmaet Bikekey, der står bag cykel-nummerpladen, som også findes i en version til at klistre på stellet på alle andre cykler. Denne model kan købes af alle cykelejere både online og hos en lang række cykelforhandlere, blandt andet den landsdækkende cykelforhandlerkæde Design Cykler. Bikekey har lavet en database, hvor nummerpladen registreres nemt, hurtigt og sikkert med dit MitID. Du får mulighed for at tage billeder af din cykel og gemme købs-kvitteringer med mere. Alt sammen for at gøre det lettere for dig ved et eventuelt køb eller salg af cyklen. Køber sikrer sig, at der ikke handles med en stjålet cykel, og sælger kan overføre ejerskabet til dig ved hjælp af MitID.

Siden Bikekey lancerede deres cykelregister-service i sommeren 2022, er det decideret væltet ind med brugere, forklarer stifter og direktør, Rene Nørgård – ”Vi er meget overvældede over den modtagelse, vi har fået. På meget kort tid har tusindvis af danskere registreret deres cykler hos os, hvilket i den grad vidner om behovet for løsninger, der kan komme de nuværende udfordringer i cykelsamfundet til livs. Vi tror på, at tiden er kommet til at løfte cyklerne ind i det digitale domæne og drage fordel af de muligheder, som digitaliseringen giver os, som for eksempel personverificering.”

Skulle uheldet alligevel være ude – at cyklen bliver stjålet og forsvinder til udlandet eller sælges til en person, der godt tør købe hælervarer – så har du alle dine dokumenter lige ved hånden i forbindelse med en forsikringssag hos www.bikekey.com

 

EKER BIKES
Eker Bikes ligger i det nordlige  Sverige og udvikler højtydende, prisvindende og æstetisk tiltalende cykler – håndbygget af bambus på deres eget værksted i Uganda. Cyklerne tiltrækker ryttere fra alle hjørner af cykelverdenen, der ønsker at køre på en premium cykel med en positiv social og miljømæssig påvirkning. Deres mission er at forbedre cykeloplevelsen, samtidig med at de hjælper folk ud af fattigdom og reducerer kulstofemissioner.

Deres meget flot forarbejdede cykler er lavet i hånden, hele vejen fra høstning af bambusrørene til klargøring af dem og sammensætning af dem til unikke kunstværker, der er en fornøjelse at køre og se på. Ekar Bikes laver to modeller, en mountainbike og en gravelbike. Læs og se mere om de unikke og flotte håndværksmæssigt udførte cykler her. EkerBikes 

Cykelportalen vil undtagelsvis i år ikke rapportere fra Copenhagen Bike Show, da den falder sammen med den lille Kolektif messe i Berlin, vi i år har valgt at dække, da den i højere grad tilgodeser nichebrands og specialprodukter, som er det TEMA vi vil fokusere på i år.  Alle er naturligvis stadig velkommen til at kontakte os med produkter de mener kunne have relevans for vore læsere.

 

 

CYKELPORTALEN