CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cervelo C5 Cervelo C5
Den canadiske landevejsekspert Cervelo kaster sig ud i nye eventyr med deres første allround landevejscykel i sin helt egen klasse. Cervelo C5

Cervelo-C5-02

Cervelo løftede i sidste uge låget på klem med en lille video hvor man så en ny cykel forcere terræn vi normalt ikke forbinder med det Canadiske ædelmærke ud i disiplinen landevejsrace.

Cervelo har naturligvis ikke kunnet sidde den allestedværende nye trend Gravelbike overhørig, og slet ikke når firmaets grundlægger Gerard Vroomen tidligere på året præsenterede Open Cycle U.P.

Cervelo går stort set helt efter trenden med deres nye C5. Den har plads til brede dæk, hævet krankboks og forlænget fremløb på forgaflen.

Men stil mod trenden at øget vægt giver bedre komfort holder Cervelo fast i en lav vægt på selve rammen godt 840 gram og en samlet vægt på cyklen på 7 kg. Det gør den til lidt af en uld i fåreklæder.  Dertil skal lægges deres specielle bagramme med de buede skråstag som absorberer ujævnheder.

Cervelo-C5-03

Selvom Cervelo officielt ikke kalder den en Gravel bike men en Endurance Bike, er det mega store skrårør alligevel optimeret for vandret stivhed og en fin detalje er beskyttelsespladen på undersiden som understreger at den godt kan tåle en tur offroad. Ud over dæk op til 30 mm i bredden er der også gjort plads til skærme, så alt i alt signalerer den et helt nye segment for Canadierne.

Som forventet bliver en nye C5 ikke cyklen for masserne. Dertil er priser på mellem 7500 og 9000 Us dollare alt for høje. Til gengæld får du med C5 en cykel som er noget mere raceorinteret end stort set alle andre cykler af den type på markedet.

Link

CYKELPORTALEN