CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Open Cycle U.P Open Cycle U.P
De to cykeliværksætteres Gerard Vroomen og Andy Kessler nyeste cykel fik fortjent en Eurobike Award på verdens største cykeludstilling der løb af stablen i... Open Cycle U.P

Open-UP-04

Gerard Vroomen og Andy Kessler er ankermændene bag de to store cykelbrands Cervelo og BMC succes. To mærker som idag er vel undevejs og som kan klare sig selv. Som set så ofte før har iværksættere en indre drivkraft som gør at de konstant søger videre og skal prøve noget nyt, når først en ide´ er søsat og skibet er på rette kurs. Derfor gik de to spydspidser sammen og stiftede i 2012 firmaet Open Cycle.

Filosofien med firmaet har siden starten været at udvikle og producere få cykler og i et tempo ikke dikteret af smarte påhit og hurtig omsætning, og hvor de selv er i kontrol med hele processen fra start til slut. Open Cycles første produkt var en let 29″ hardtrail som var let og meget stilren i sit design. Siden er der kommert yderligere et par modeller bl. a med den banebrydende islandske Lauf forgaffel.

Open-UP-03

Det nye begreb eller trend indenfor cykelverdenen hedder Road Plus. Vi har allerede omtalt flere cykler under denne kategori, der også går under navne som Gravelbike, Do It All Roadbike. Simplificeret er det egentlig bare en blanding af en mountainbike og racercykel der siden blev til en crosscykel og som nu relanceres med skivebremser og mere oprejst kørestilling. Cykeltypen er ikke decideret minded til konkurrance, men tænkt til dem som bare gerne vil have en alsidig cykel, der ikke sætter begrænsninger når man pludselig har lyst til at skyde en genvej.

Open-UP-01

U.P (Unbeaten Path)
Open Cycles bud er designmsæsigt uhyre velafstemt.  Den er flot at se på og kan udstyres med forkellige hjulstørrelser afhængig af temperament, samt naturligvis dæk fra de helt smalle til de helt brede. I praksis betyder det fra 700×28 mm landevejsdæk op til 29×2,5″ MTB typer og alt hved der kommer derimellem. Rammen er i kulfiber så den er i sammenligning med flere af sine konkurrenter noget lettere. Bagstaget er asymmetrisk for at tilgodese både vandret og lodret stivhed og eftergivelighed.  En sjov detajle er to bøsninger på overrøret til montering af en lille taske.
Rammen fås i to farver orange og brun.

Open ønsker en direkte kontakt og dialog med deres kunder, som ofte godt selv ved hvad de vil have og ikke har behov for hjælp i samme grad. Derfor distribueres cyklerne også direkte vis Open Cycle. Prisen for et rammekit bliver godt 20.000 danske kroner.

Link

 

CYKELPORTALEN