CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

CeramicSpeed Driven skifter nu gear CeramicSpeed Driven skifter nu gear
Danske CeramicSpeed Driven kan nu skifte gear, og tilmed meget overbevisende. En spændende udvikling er gået igang... CeramicSpeed Driven skifter nu gear

Sidste år viste CeramicSpeed deres Driven geartrain. Dengang endnu på konceptstadiet og indrømmet, jeg var en smule skeptisk da vi før har set konceptagtige showstoppere på Eurobike, der aldrig er blevet til noget.

I ugerne op til Eurobike har CeramicSpeed så spøgt på de sociale medier med hentydninger om at noget stort var på vej. Og det må man så sandelig sige. På kun 14 mdr. er det lykkedes Ceramic Speed i samarbejde med Colerados Universitets Mekaniske Afdeling at konstruere et gearskifte til systemet både på bagkransen og på en dobbelt kassette foran.

Ved hjælp af en slags dobbelt udkoblet motormekanisme som gør at systemet ikke er i kontakt med kransen ved selv skiftet er det lykkedes at lave et motorstyret skiftesystem som både er hurtigere og mere effektivt end eksisterende udvendige gearsystemer.

Samtidig er det også pakket ind så det fremstår meget elegant. Systemet er langtfra færdigt men er nået et kæmpe skridt videre. CeramicSpeed arbejder på at få nogle samarbejdspartnere til at få systemet i produktion.  Om det lykkedes bliver spændende at følge. CaramicSpeed kan ses på stand B3-305

Link

 

 

CYKELPORTALEN