CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondale Treadwell NEO Cannondale Treadwell NEO
Cannondale har netop præsenteret deres nye Treadwell NEO, som er en elegant og praktisk ebikeløsning. Cannondale Treadwell NEO

Cykelportalen var inviteret til Haag i Holland til præsentationen af den nye Treadwell NEO fra Cannondale. Pga af nogle misforståelser omkring det præcise afholdelsestidspunkt, der gjorde at deres udsendte have en meget stram tidsplan, gik  det ikke helt efter planen, så han nåede aldrig frem pga af uforudsete problemer i Københavns lufthavn. Her var det var umuligt at kunne opmaganisere cykel- og baggage efter en ferie og pressetur til  Bulgarien, Markedonien og Grækenland.  Mere om det i senere reportager.

Men det skal naturligvis ikke afholde os for at præsentere den nye Cannondale Treadwell NEO, ud fra hvad vi har kunnet finde i pressemeddelser og omtaler i engelsk sprogede medier.

I foråret lancerede Cannondale deres Urban Cruiser Treadwell. Læs vores omtale her.  NEO er Cannondales prædikat for deres  modeller med elmotor. Treadwell NEO ligner til forveksling den pedaldrevne udgave af Treadwell.  Cannondale har hidtil været stor tilhænger af Bosch motorløsninger, som på mange områder er næsten kompromisløse og meget performance optimeret. Men de er dyre og vægtmæssigt ligger de også i den tunge ende.

Med Treadwell NEO er filosofien anderledes, da det her primært skal være simpelt og let at bruge samtidig med at vægten ikke bliver for høj lidt på bekostning af performance.  Rækkevidde for bycyklisme er mindre relevant, da turene ofte er mellem 5 og 10 km med pauser, typisk i forbindelse med arbejde og møder hvor batteriet kan oplades.

Den nye Treadwell NEO bruger en 250 watts navmotor fra spanske Mahle i kombination med et mindre og lettere batteri på 250 WH indbygget i rammen, så dimensionerne er næsten identisk med den ikke motordrevne Treadwell.  Det betyder også at vægten på de nye modeller kun ligger mellem godt 12 og 14 kg.

Cannondale holder fast i de samme dyder som den ikke motordrevne Treadwell, 650B hjulsæt, oprejst kørestilling, kurv og skærme. Treadwell NEO findes i fire udgaver til priser  mellem kr. 15.999,- og 17.999,-

Link

 

CYKELPORTALEN