CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BROOKS SUFFOLK BROOKS SUFFOLK
Brooks har gennem en vellykket transformation af engelsk konservatisme og tysk knowhow produceret de ultimative retro langturscykeltasker. BROOKS SUFFOLK

Brooks-Suffolk-02

I mange år var de bundsolde canvas/polyester tasker det foretrukne materiale til cykeltasker,  men så “revolutionerede” tyske Ortlieb branchen med deres 100 % vandtætte Condura nylon. Et materiale som de fleste bedre taskeproducenter idag bruger. Men 100 % vandtæt betyder også 100 % lufttæt, hvorfor vådt og beskidt tøj hurtigt kommer til at lugte grimt hvis det puttes i taskerne. Dette betyder mindre for weekendcyklister som har adgang til vask og rent tøj, mens langturscyklister over flere uger ikke altid lige har lejlighed til at vaske og tørre sit tøj.  På en tur til Bolivia havde tolderne til grænsen til Chile ihvertfald ikke lyst til at inspicere taskerne nærmere da de åbnede dem og den lifligste odor strømmede ud. (godt smuler trick) Samtidig er den vandtætte Condura også temmelig ufleksibel i pasformen og derfor svære at forarbejde,  hvilket ofte betyder at taskerne kun har et stort rum.

Brooks-Suffolk-06

Brooks Suffolk taskeserie er udviklet i samarbejde med Ortlieb, hvilket bl,a betyder at de bruger deres OL 2 bagagesystem som blandt kendere går for at være det mest pålidelige på markedet. Men istedet for det Condura high tech materialet bruges den traditionnel canvas/polyster som er ekstrem slidstærk og vandafvisende. Materialet har lidt de samme egenskaber som uld, det suger vand og mættes så det i praksis er næsten vandtæt. Kendere af de klassiske Carradice Super C tasker vil kunne nikke genkendende til det.

Brooks-Suffolk-05

Taskerne er med flere rum og har rulleforsegling. De fås som for og bagtasker samt en saddel og styrtaske.  Tre afdæmpede farver giver et klassisk look. Priserne er i den høje ende godt 1800 kr for et sæt for eller bagtasker, men du får nogle tasker som næsten er uopslidlige og som skiller sig ud fra mængden.

Link

CYKELPORTALEN