CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bombtrack Tempest 2020 Bombtrack Tempest 2020
Bombtrack Bicycle Company kan andet end Off The Beaten track cykler. Vi kikker nærmere på den nye Tempest landevejsracer, naturligvis i stål :o) Bombtrack Tempest 2020

Bombtrack Bicycle Company er først og fremmest kendt for deres Off the Beaten Track cykler, men i takt med at de er vokset sig større, er der kommet flere andre modeller til.

I forbindelse med Bombtrack Groundwork event, der primært ville foregå offroad på nogle meget kringelede og udfordrende spor, opfordrede Manual Schuerholz mig til at prøve den nye Tempest landevejsracer, da jeg havde nogle timer i overskud inden de øvrige deltagere ankom.  Den spritnye Tempest var næsten taget ud af sin kasse og færdigsamlet, så Bomtracks Marcellus opfordrede mig til lige at massere bremserne godt på den første nedkørsel.   Således gjort, skænkede jeg herefter ikke bremserne mere  opmærksomhed, ud over at de fungerede upåklageligt.

,Min overraskelse var derfor stor, da jeg efter turen, og fotografering, opdagede at det var et sæt mekaniske bremser,  TRP  Spyre.  Et godt eksempel på den hype der er omkring hydrauliske skivebremser og som gør at den mekaniske skivebramse lever sit stille liv i skyggen, men stadig fungerer aldeles  fremragende. Hertil skal lægges at de opsætnings- og vedligeholdesmæssigt er væsentligt letter at gå til, specielt hvis du IKKE vil være afhængig af din lokale cykelmekaniker. KISS Keep it simple studpid :o:

Tempest er Bomtracks bud på en landevejsracer. For 2020 fås den i to udgaver, topmodellen Tempest  C med ramme og forgaffel i kulfiber og den mere klasssiske i Columbus Cromor stål, men stadig med en kulfiber forgaffel.

I forhold til sidste års modeller er en af de afgørende ændringer at Bombtrack nu sværger til den nye T47 krankboks fremfor PressFit. T47 forener det bedste fra den klassiske BSA boks og den overdimansionered PressFit, men uden dens ulemper.

Tempest fremstår i sin nærmest kromagtige dybsorte finish utroligt flot. Den dybsorte lakering klæder de elegante smalle rør. Tempest få i fire størrelser og er udstyret med en Shimano 105 gruppe og mekaniske TRP Spyre skivebremser. Hjulsættet er fra Hunt og dækkene er 28 mm fra Vittoria. Styret er fra Ritchey mens frem-, saddelpind er Bombtracks eget mærke.

Tempest er en af den slags landevejscykel der er en dejlig undertstated og som hverken vælter dit budget eller som er håbløs umoderne når næste års modeller af super lirede kulfiberlyn med alt i teknologisk snik snak lanceres.  De nye Bombtrack cykler lanceres officielt senere på året. Vi tester flere af de mere Gravel/MTB specifikke typer hen over året.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN