CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BMC viste med deres TeamMachine SLR01 sidste år, hvordan en fremragende kulfiber racerramme skal skrues sammen. Vi testede den og var som de fleste...

BMC viste med deres TeamMachine SLR01 sidste år, hvordan en fremragende kulfiber racerramme skal skrues sammen. Vi testede den og var som de fleste andre meget begejstrede. Nu mindre end et år efter er de så klar med efterfølgeren Impec som meget passende blev præsenteret i forbindelse med BMC Racing Teams debut i dette års Tour de France.

Ret beset så er BMC Impec  en af de største nyskabelser på kulfiber området i mange år.  Bygning af kulfiberrammer har indtil nu været ensbetydende med en hel del håndarbejde hovedsaglig udført i fjernøsten. Impec er en 100 % maskin produceret ramme.  Herved kan man kontrolleer alle processer 100 % og opnå hidtil usete lave tolerancer i produktionsprocessen.  Alle rammer bliver 100 % ens.

Hvor alle andre flytter produktionen til fjernøsten har BMC bygget en spritny fabrik i Grenchen i Schweiz.  De sidste 5 år har BMC investering store summer i at udvikle en helt ny patenteret teknologi som bringer dem 3 år forår konkurrenterne.


BMC har udviklet en væverobot som væver rørene hvorefter de bliver limet i nogle helt nyudviklede komposit muffer.  Impec er toprammen fra BMC men på sigt er det meningen at den nye teknologi skal overføres på samtlige cykler fra BMC herunder også i det mere overkommelige prisleej bl.a på mountainbikes og hybridcykler.  Den nye fabrik har en kapacitet til at kunne producere mere end 20.000 rammer.

Link

CYKELPORTALEN