CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

De fleste har nu om dage en mobil/smartphone, som giver helt nye muligheder for indhentning og kommunikation af data.  Specielt Apples I-phone har dannet...


De fleste har nu om dage en mobil/smartphone, som giver helt nye muligheder for indhentning og kommunikation af data.  Specielt Apples I-phone har dannet skole for en helt ny bølge af tilbehør.  Vi har til denne test kikket nærmere på BioLogic I-phone 4 Mike  Mount og Bike Brain cykel softwaren.  Det er folkene bag Tern Bicycles som står bag  Think Biologic som er cykeltilbehør egnet til alle typer cykler og cyklister.  Deres tilbehørs program er omfattende og  på mange måder ret nytænkende og anderledes, men stadig med funktionaliteten i behold.

Bike Mount
Dette er en vand og stødtæt kasse til montering på styr/frempind.  Den kan benyttes både til I-Phone 3 og 4. Det smarte ved Bike Mount er at telefonen kan betjenes via den vandtætte folie. Desuden er der vandtæt kabelføring så man kan oplade telefonen via en navdynamo og Biologic Reecharge som vi tidligere har testet.  Holderen kan desuden drejes.  Prisen er 64 $.

Bike Brain
Apple er foregangsmænd når talen falder på brugervenlighed.  Har man først engang haft en I-phone mellem hænderne bliver man hurtig overbevist.  Bike Brain er et stykke software som omdanner din I-Phone til en kapabel GPS/cykelcomputer. Brugerfladen er forbilledelig, her kan man stort set ikke komme galt afsted.

Afprøvning
Bike Mount kommer i en nydelig emballage i genbrugspap med instruktionen trykt direkte på.  Den rummer en indsats både til I-Phone 3S og 4 samt en holder og en umbraconøgle.  Den helt store fordel med Bike Mount er at den beskytter telefonen 100 % mod vand og stød.  Den kan endda tåle en tur i asfalten uden at ens elskede I-Phone tager skade.  Det er der ikke ret mage af de andre I-phone holdere som kan klare.  Låget er hængslet i den ene side og har en kraftig dobbelt lås i den anden siden, som effektivt holder den lukket. Der er åbninger til kamaraet både foran og bagpå. Deuden er der vandtætte gennemføringer til strømkablet og hovedtelefonkablet.

Holderen sidder fast med en kraftic genbrugsstrip som fastspændes med den medfølgende umbraconøgle.  Holdren kan drejes 360 grader så man kan udnytte telefonens skærmvinkling.  Kassen klikkes fast i holderen med en kraftig kliklås.  Som aktivt udemenneske kommer man hurtigt til at sætte pris på holderen som effektivt beskytter telefonen mod vind og vejr samtidig med at man kan betjene den.  Den er oplagt til alle udendørsaktiviter hvor man gerne vil beskytte den lidt sarte I-Phone.

Softwaren kan downloades i en gratis Lite version,. Syntes man om softwaren kan man købe den fulde version for 12 kr, og det er en ren foræring for et stykke software som gør din telefon til en fuldblods GPS med al den funktionalitet som vi kander fra deciderede cykel GPS.  I tilgift får man en af de letteste og mest intuiative brugerflader jeg endnu har set.  Et lille MEN er at GPS bruger Google Maps som ved brug i udlandet kan blive en bekostelig affære, så check de aktuelle datapriser for det pågældende land inden du tager den i brug.

Endelig er der disiplinen med at kikke på vejen og følge med i trafikken fremfor at forgabe sig i teknologien på styret, og tro mig, den er meget distraherende.

Konklusion

Cykelentusiaster vil sikkert rynke øjenbrynene over denne Bike Mount, men for helt almindelige brugere som i forvejen har en I-phone og som gerne vil udnytte den fuldt ud til navigation, cykling og andre udendørs gøremål, er den intet mindre end genial, fordi den beskytter telefonen effektivt.  Bike Brain softwaren er forbilledlig mht til funktioner og brugervenlighed. Samtidig er Lite versionen gratis at bruge.

Holderen købes direkte på Biologic hjemmeside og den ankommer i løbet af et par dage med. Bike Brain downloades fra App Store.

Link

CYKELPORTALEN