CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BESØG: Cykelgear BESØG: Cykelgear
Cykelportalen har været et smut forbi Hadsund og besøge to unge iværksætter brødre med succes. Et håndgribeligt bevis på at man også kan drive... BESØG: Cykelgear

Cykelgear05

Den danske cykelbranche er inde i en brydningstid.  Lige som den øvrige europæiske cykelforbruger handler vi i stigende grad vores cykeldimser over nettet. Flere uafhængige undersøgelser viser at den etablerede og traditionelle cykelforhandler vil stå bedre rustet mod den stigende konkurrance, hvis de supplerer deres fysiske butik med en onlineshop.  Cykelportalen har været forbi Hadsund ved Mariager fjord og set et eksempel på hvordan det kan gøres.

Cykelgear07

Cykelgear blev grundlagt af de to brødre Erik og Casper Buus Larsen. Lillebror Erik var hurtigt fremme i skoen som iværksætter allerede som 17 årig. Så han måtte alliere sig med storebror for at firmaet kunne etableres. Idag 9 år efter er der stadig fuld gang i butikken og de to brødre på nu 25 og 29 år udfordrer til stadighed cykelbranchen med nye tiltag.  Ambitionerne er store og fra udelukkende at dække det danske marked, er de også begyndt at ekspandere til det øvrige nordiske marked og Tyskland og Holland ligger lige for.

Cykelgear06

Cykelgear startede ud som en fysisk butik i industrikvarteret i Hadsund. Et tiltag som i starten var nødvendigt for at flere af de daværende store danske cykelgrossister ville handle med dem.  En politik der siden er blevet modereret en del, da grossistbranchen ligesom alle andre, ikke kan tillade sig at have sådanne “nykker” da omsætningen nu ligger her og forhandlerne ellers bare ville søge andre indkøbsmuligheder. Selvom langt de fleste kunder udelukkende handler via onlineshoppen er det stadig muligt at besøge butikken og se og prøve de mange produkter.

Cykelgear04

Gi kunderne hvad de vil ha
Cykelgears politik er ret simpel. Gi kunderne hvad de vil ha, og til en fornuftig pris. Og det gælder uanset om det er en cykelslange til en tier eller et hjulsæt til titusind.  Derfor kan man også handle 7 dage om ugen og bestille sine varer om søndagen til levering mandag. Cykelgear har idag godt 15.000 varenumre og en lager kapacitet på 1800 m2.  Men tallet vokser hele tiden hvilket betyder udvidelser. Det vigtigste er er først og fremmest at levere varene hurtigt. Noget som også betyder at selv cykelforhandlerne køber hos os, fordi de ved, de får varerne hurtigt.

Cykelgear09

Nordens største cykel og reservedels lager
I løbet af foråret flytter firmaet til en ny domicil i Terndrup.  Det betyder at lagerarealet næsten tidobles og butikken fire dobles. Herved bliver Cykelgear nordens største af sin art.  Vi vender naturligvis tilbage med et besøg når de er på plads.

Læs pressemeddelse her  

Cykelgear02

Omfattende produktprogram
Foruden de etablerede og kendte varemærker, forhandler og distribuerer Cykelgear også egne brands der omfatter Duck Smart olie- og rengøringstilbehør, Force cykelkomponenter, Bikebrother tøj,  AngryLight lys samt cykelmærkerne Drag og Romet.

Cykelgear08

Hurtig Kundeservice
Kundeservice er det aller vigtigste. Vi besvarer omkring 150 opkald om dagen og alle reklamationer skal klares samme dag.  Omkring reklamationer har kunden grundlæggende altid ret. “Det er vores overbevisning at det på den lange bane bedst betaler sig, selvom vi naturligvis også har “urimelige” kunder som aldrig bliver tilfredse” griner Erik.  “Alt ekspederes i den rækkefølge det kommer ind og vi er ALDRIG bagefter” pointerer Erik.  Derfor oplever langt de fleste også at få deres varer dagen efter. Kunden kan altid se hvad lagerstatus er på det pågældende bestillingstidspunkt, så der ikke opstår nogen overraskelser.

Cykelgear10

Online visualisering
Når man kommer ud på lageret er det første der møder en, en stor skæm hvor man løbende kan se en visualisering omkring performance, vare lager, vareflow og ekspeditioner. Alle medarbejdere bruger Ipad når varen skal plukkes fra lageret. Varene bliver altid ekspederet i den rækkefølge de indgår uanset størrelse. “Varene sendes to gange om dagen kl 12 og 17.45 hverdage, og 17.30 søndag. Vi leverer med Postdk og GLS som forøvrigt er er deres største kunde i området” fortæller Erik.

Cykelgear03

Videoguides
“Internethandel har tidligere haft et præg af kun at være lidt for cykelfreaks der 100 % ved hvad de vil købe. De er der naturligvis stadig, men vi oplever en stadig større gruppe af helt almindleige brugere som lige mangler en reservedel til deres cykel og som kommer til os fordi det er nemt. Derfor har vi stor succes med vores nye videoguides hvor man får en kyndig vejledning” slutter Erik
Firmaet beskæftigier idag 20 medarbejdere og flere er på vej.

Link

CYKELPORTALEN