CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Foldecyklen Brompton er noget helt særligt, og så særligt at der nu er udkommet en bog omhandlende denne lille handy vidunder cykel. Forfatteren David...

get-image.dyn

Foldecyklen Brompton er noget helt særligt, og så særligt at der nu er udkommet en bog omhandlende denne lille handy vidunder cykel.
Forfatteren David Henshaw har gennem mange år udgivet det lille engelske cykelblad A to B som har fokus på dagligdagscyklen og cyklisten.

Desuden har han op gennem 90′ erne været ansat som markedsansvarlig hos Brompton, så han ved om nogen, alt om den lille foldecykel.

Bogen er andet end bare om Brompton.  Den starter med at fortælle historien om foldecyklen som er lige så gammel som selve cyklen.    Historien om Brompton fra den spæde start til idag. Historien om Brompton er i høj grad historien om en fremsynet og stædig mand Andrew Ritchie.

Desuden er der afsnit om konkurrenterne og og kopisterne, som der findes rigtigt mange af.  Et helt afsnit er helligiet de mange special versioner der er bygget over cyklen, lige fra modeller med Rohloff nav og skivebremser til liggecykel Bromptons og fjerlette versioner i titanium.

Brompton Bicycle er først og fremmest en bog for den rigtige Bromptonaut, som vil vide ALT om sin elskede Bromie.  Men også andre, specielt de mange som stadig har fordomme overfor foldecykler, vil med denne bog kunne få noget viden som garanteret vil revidere deres opfattelse, og netop i denne sammenhæng er bogen et rigtig god læsning.

Bogen er righoldig illustreret med fotos og tegninger. Der er masser af tips omkring reparation og vedligeholdelse.

Køb bogen her

Læs mere om Brompton her:

CYKELPORTALEN