CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ZIV præsenterer den første sammenlignende undersøgelse af speed pedelecs i Europa ZIV præsenterer den første sammenlignende undersøgelse af speed pedelecs i Europa
Zweirad-Industrie-Verband ZIV undersøgelsen omfatter 5 europæiske lande, herunder også Danmark ZIV præsenterer den første sammenlignende undersøgelse af speed pedelecs i Europa

Speed pedelecs, eller kort sagt S-pedelecs, bliver mere og mere populære i mange europæiske lande, og man diskuterer, hvordan de kan bidrage til mobilitetsomstillingen, især hvis de bruges til pendling.

ZIV præsenterer den første sammenlignende undersøgelse af speed pedelecs i 5 europæiske lande

Den tyske brancheforeningen “ZIV – Die Fahrradindustrie” har præsenteret den første sammenlignende undersøgelse af speed pedelec-kategorien i Europa. Til undersøgelsen analyserede Mobycon, et hollandsk konsulentfirma for bæredygtig mobilitet, reglerne og erfaringerne med disse køretøjer i Tyskland, Belgien, Danmark, Holland og Schweiz.

De centrale spørgsmål i undersøgelsen var:

  1. Hvilke regler er S-pedelecs underlagt i de undersøgte lande
  2. Er der en påfaldende forekomst af ulykker
  3. Hvor er det sikrest at køre
  4. Hvad kan vi lære af andre lande med hensyn til regulering af S-pedelecs?

Resultaterne af undersøgelsen er yderst relevante for alle, der er involveret i trafiksikkerhed. De giver vigtig indsigt i reguleringspraksis og viser, hvordan speed pedelecs kan integreres sikkert i trafikken.

Sammenfattende viser undersøgelsen, at speed pedelecs har et stort potentiale for at fremme bæredygtig mobilitet, men at de samtidig står over for nye udfordringer med hensyn til sikkerhed og regulering. De forskellige tilgange i Tyskland og andre europæiske lande understreger behovet for en afbalanceret regulering, der både sikrer sikkerheden for alle trafikanter og udnytter fordelene ved denne køretøjskategori.

Hele rapporten på tysk kan læses her.

CYKELPORTALEN