CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Zipp 303 Firecrest Disc Zipp 303 Firecrest Disc
Mens vi spændt venter SRAM og Shimanos bud på hydrauliske landevejsskivebremser og greb er Zipp de blandt de første til at lancere landevejshjul til... Zipp 303 Firecrest Disc

303-Disc-03

Selv siger Zipp at deres nye skivebremsespecifikke hjulsæt giver kontrol over kaos. Hvad man så skal lægge i det skal jeg lade være usagt.  Zipp 303 Firecrest Disc er under alle omstændigheder formodentlig en forvarsling om at vi nok snart kan se SRAM’s kommende topgruppe med hydrauliske skivebremser.  Ihvertfald stiger strømmen af rygter og spionfotos på nettet.

Zip hjulsættet er baseret på helt nye nav, der er 11- speed kompatibelt og med lejer, som er gearet til elementernes rasen. Hjulene fås både til lukkede ringe (660/775 gram) og almindelig dæk og slange (780/900 gram). Navsættet fås til både SRAM/Shimano 11-speed og Campagnolo kassette. Hjulsættet er derfor selvfølgeligt også kompatibelt med SRAM’s kommende 11-speed gruppe som SRAM har drillet med i en youtube-video, at de skulle være på vej.

303-Disc-02

24 eger for og bag sikrer et stærkt hjulsæt, der kan klare meget høje belastninger. Fælgen er den allerede kendte 45 mm høje kulfiberfælg der allerede kan brøste sig af  adskillige cykelcrossejre, som de store klassikere Flandern Rundt og Paris-Roubaix.  Fælgen er den samme  som benyttes til almindelige bremser, så havde det ikke været for bagnavets brede på 135mm, havde man kunne bruge hjulet både på sin crosscykel og sin landevejscykel.  Zipp udnytter derfor endnu ikke det fulde potentiale ved et hjulsæt til skivebremser, hvor man ville kunne designe fælgen endnu lettere, når der ikke skal bremses på den.
Kombinationen af skivebremser og stive og stærke hjul skulle i følge Zipp give fantastiske egenskaber på en cykelcrosscykel, og mon ikke de også klarer sig godt på landevejen. En fremtid med skivebremser til landevej og cykelcross lurer formodentlig i horisonten. Hjulene skulle være i butikkerne i  juli måned.

Link

CYKELPORTALEN