CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Xplova X3 Xplova X3
Med en batteritid på 27 timer har lillesøster et vigtigt trumfkort i ærmet i forhold til de mange konkurrenter Xplova X3

For kort tid siden testede vi den nye Xplova X5 EVO og som forventet løfter det Acer ejedede firma nu sløret for den mindre og billigere udgave Xplova X3.  Ligesom den store model, kan X3 kobles op med alt tænkeligt tilbehør – lige fra speed- og kacence-sensorer til pulsbælter og wattmålere. Den har indbygget temperaturmåler og barometrisk højdemåler. Display datafelter kan individuelt tilpasses, så den fungerer optimalt både til cykelmotionisten og den mere professionelt anlagte cykelrytter. Xplova X3 er en fiks lille sag på kun 85 x 54 mm. Den kan vise op til 10 informationer på hver træningsskærm, og der er 80 forskellige datafelter at vælge imellem, der kan hentes ind på skærmen. Xplova computeren har dansk sprog og har samme lette opsætning som Xplova X5.

Waypoint navigation
Xplova X3 har ikke den udvidede kortnavigation, men derimod et grafisk bread crumb spor med waypoints. Computeren guider dig undervejs med en pil der viser retningen. Til MTB-kørsel er denne funktion alt rigelig da kortnavigation sjældent er meget bevendt i skoven. Fraværet af et baggrundskort har en kæmpe fordel at strømforbruget er meget lavt. Det betyder at X3 kan klare mosten i op til 20 timer pr. opladning og endda hele 27 timer hvis man benytter strømspare funktionen.

Hastighed og distance leveres af den indbyggede højfølsomme GPS, som både har GPS, Glonas og BeiDou modtagelse. Det betyder maksimal modtagelse af signaler, da der er mange satelitter til rådighed. Ud over GPS kan der også tilsluttes en ekstern speed-sensor.

Du kan koble alle pulsbælter med ANT+ til computeren, så har du et i forvejen, er det blot at koble det til din Xplova X3. På skærmen kan du få vist aktuel puls, procent af max. puls-zoner, gennemsnit m.m. Du har mulighed for at indtaste dine værdier, så du har et seriøst og omfattende datasæt. Der kan anvende alle typer af ANT+ speed- og kadence-sesnsorer.  Sensorer medfølger ikke så det er valgt frit om man vil bruge egne eller tilkøbe Xploras egne typer.

Endelig understøttes  effektmåling både høre og venstre tråd, og stort set alle data kan vises såfremt den brugte wattmåler understøtter det.
Brugerfladen er nem og intuitiv med kun tre knapper. Ligesom X5 Evo får man først det fulde udbytte når den parres med en smartphone. Om du vil bruge Xplova egen software eller Strava, MapMyRide eller andre er op til dig,  den understøtter dem alle.

Prismæssigt befinder X3 sig på godt kr. 1500,-  og den skulle være ude i butikkerne nu.

Link

CYKELPORTALEN